[CA4A 1.6] Skaczace obroty POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
Tediq
Nowy Forumowicz
Auto: CAO 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2011, 17:39 [CA4A 1.6] Skaczace obroty POMOCY
|
|
|
witam mam problem z moim miśkiem 1.6 16v 113km. Od wczoraj zaczęły skakać mi obroty od 1000 do 1500rpm. Wcześniej wszystko było ok odpalał normalnie i trzymał swoje obroty. A wczoraj jadę do sklepu zatrzymałem się na światłach i zaczął świrować myślałem ze po zgaszeniu silnika wrócą do normy ale dalej jest to samo ;/ Dzisiaj rano go odpaliłem i na ssaniu chodzi normalnie trzyma 2tys a po lekkim zagrzaniu znowu wariują tak jak by mi ktos deptał po gazie ;/
Szukalem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn

|
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 09-12-2011, 12:45
|
|
|
Dokładnie, miałem to samo ale u mnie była poluzowana wtyczka od krokowca. Sprawdź ten trop |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
Tediq
Nowy Forumowicz
Auto: CAO 1.6 16v
|
Wysłany: 09-12-2011, 18:29
|
|
|
Dzisiaj z rana odpaliłem auto jak jechałem do pracy i ku mojemu zdziwieniu chodził jak zegarek i na zimnym i jak się zagrzał. Zgłupiałem troszkę muszę powiedzieć bo z mojego doświadczenia wiem ze nic się samo nie naprawia. I tez tak było po przejechaniu 20km problem wrócił z ta różnica ze jak zgaszę silnik i go po chwili odpalę chodzi normalnie. Nie wiem co robić... Znajomy mi powiedział żebym wyczyścił silniczek krokowy jak sadzicie czy to możne pomoc...? |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 09-12-2011, 19:23
|
|
|
A zrobiłeś to o czym pisaliśmy z Hugo? Czyli sprawdziłeś kostkę wchodzącą do złącza silniczka krokowego? Jak objawiają się te skoki? Nagle podrywa się do góry wskazówka chwilę pochodzi (równo na obrotach) i znowu spada w dół? Jeśli tak to na pewno czyszczenie silniczka nie pomoże, prędzej sprawdzenie kostki i jej przewodów;-) Też tak miałem że potrafił po odpaleniu chodzić normalnie i dopiero po przejechaniu kilku km zaczynała się zabawa, a wszystko to przez za słabo dociśniętą wtyczkę krokowca. |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
|