Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Skaczace obroty POMOCY
Autor Wiadomość
Tediq 
Nowy Forumowicz

Auto: CAO 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2011, 17:39   [CA4A 1.6] Skaczace obroty POMOCY

witam mam problem z moim miśkiem 1.6 16v 113km. Od wczoraj zaczęły skakać mi obroty od 1000 do 1500rpm. Wcześniej wszystko było ok odpalał normalnie i trzymał swoje obroty. A wczoraj jadę do sklepu zatrzymałem się na światłach i zaczął świrować myślałem ze po zgaszeniu silnika wrócą do normy ale dalej jest to samo ;/ Dzisiaj rano go odpaliłem i na ssaniu chodzi normalnie trzyma 2tys a po lekkim zagrzaniu znowu wariują tak jak by mi ktos deptał po gazie ;/

Szukalem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem proszę o pomoc

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6

Wysłany: 09-12-2011, 09:48   

http://forum.mitsumaniaki...hlight=b%B3%B1d
Miałem identyczne problemy. Poczytaj, a jakby co to pytaj.

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 09-12-2011, 12:45   

Dokładnie, miałem to samo ale u mnie była poluzowana wtyczka od krokowca. Sprawdź ten trop :-)

Tediq 
Nowy Forumowicz

Auto: CAO 1.6 16v
Wysłany: 09-12-2011, 18:29   

Dzisiaj z rana odpaliłem auto jak jechałem do pracy i ku mojemu zdziwieniu chodził jak zegarek i na zimnym i jak się zagrzał. Zgłupiałem troszkę muszę powiedzieć bo z mojego doświadczenia wiem ze nic się samo nie naprawia. I tez tak było po przejechaniu 20km problem wrócił z ta różnica ze jak zgaszę silnik i go po chwili odpalę chodzi normalnie. Nie wiem co robić... Znajomy mi powiedział żebym wyczyścił silniczek krokowy jak sadzicie czy to możne pomoc...?

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 09-12-2011, 19:23   

A zrobiłeś to o czym pisaliśmy z Hugo? Czyli sprawdziłeś kostkę wchodzącą do złącza silniczka krokowego? Jak objawiają się te skoki? Nagle podrywa się do góry wskazówka chwilę pochodzi (równo na obrotach) i znowu spada w dół? Jeśli tak to na pewno czyszczenie silniczka nie pomoże, prędzej sprawdzenie kostki i jej przewodów;-) Też tak miałem że potrafił po odpaleniu chodzić normalnie i dopiero po przejechaniu kilku km zaczynała się zabawa, a wszystko to przez za słabo dociśniętą wtyczkę krokowca.

Odpowiedz do tematu