|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ciecie kosztow telefonicznych |
Autor |
Wiadomość |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2006, 18:57 Ciecie kosztow telefonicznych
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | Bull shit a nie promocja powiadasz? Czyli w/g ciebie 1000=1500?
Zawsze jest jakiś haczyk - tak samo jest i w tym przypadku. Ale nie mów mi, że doładowanie większe o 50% to nie jest promocja. |
owszem promocja, 50%, czemu nie, ale posłuchaj reklamy:
"doładuj swoje konto a my je podwoimy"
ok, wszystko ładnie i pięknie, ale nic nie mówią o tym że trzeba doładować dwa razy. Moja żona skuszona ofertą kupiła kartę za 100zł, drugiej nie kupi bo święta za pasem i są inne wydatki, podwojenia nie ma ale za to jest niesmak.
Marketing ma swoje prawa, ale w taki sposób klienta raczej się nie zdobywa tylko traci. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
Ostatnio zmieniony przez arekp 06-12-2006, 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 03-12-2006, 19:48
|
|
|
Grześku napisał/a: | arekp napisał/a: | Mozna wplacic na konto do 500 zl i drugie tyle dodawane jest do salda | bull shit!
kupuję za 50zł raz, dokupuję drugi raz za 50zł i dopiero to drugie doładowanie jest podwajane, więc żeby mieć podwojenie o te 500 PLN to muszę wsadzić w tel 1000!
sorki, ale to bull shit a nie promocja. |
Jakies dziwne rzeczy piszesz. Promocja dla nowych zestawow polega na:
- zakupieniu zestawu
- wykonaniu pierwszego polaczenia
- doladowaniu konta kwota maksymalnie 500 zl jednak nie mniej niz 20 zl i nie pozniej niz w 5 dni od wykonania polaczenia
Po doladowaniu dostajesz drugi raz tyle, co wplaciles na karte. Masz watpliwosci? Ja nie, a przemawia za tym stan konta na mojej dodatkowe karcie - obecnie 890 zl
[ Dodano: 2006-12-03, 19:50 ]
Grześku napisał/a: | żona skuszona ofertą kupiła kartę za 100zł, drugiej nie kupi bo święta za pasem i są inne wydatki, podwojenia nie ma ale za to jest niesmak.
Marketing ma swoje prawa, ale w taki sposób klienta raczej się nie zdobywa tylko traci. |
Czytaj regulamin Dla istniejacych abonentow polega to na tym, ze doladowujesz konto pierwszy raz kwota minimum 20 zl a w ciagu dni ponownie kwota miedzy 20 a 500 zl. Drugie doladowanie zostanie podwojone. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 03-12-2006, 22:09
|
|
|
Grześku napisał/a: | Marketing ma swoje prawa |
i pamiętając o tym ZAWSZE
arekp napisał/a: | Czytaj regulamin |
I to chyba wszystko w tym temacie. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-12-2006, 18:39
|
|
|
akbi napisał/a: | Uważam, że jak się rozmawia w ciągu miesiąca więcej niż parę minut, to zawsze abonament wyjdzie taniej – kwestią jest tylko odpowiednie dobranie tego abonamentu. Do tego, jako pozytyw abonamentu, należy doliczyć również programy wymiany aparatów i stały swój numer. |
Pokaz mi abonament ze stawka 30gr/min lub 59gr/min (liczac stawke bez promocyjnego doladowania).
Jesli chodzi o programy wymiany aparatow ... tez sie kiedys na to nabieralem. Co z tego, ze wymieniaja aparaty jak tak na prawde lepsza oferte dostaje sie jako nowy klient niz klient na podtrzymaniu? Do tego aparaty sa gowniane, te ze srednio wyzszej polki przy abonamencie ~100 zl miesiecznie sa zawsze powyzej 500 zl.
Ostatnio robilem zestawienie ofert i liczylem ceny biorac pod uwage srednia ilosc wygadanych minut z ostatnich 23 miesiecy. Wyszlo mi, ze nawet jesli kupie aparat za 1500 zl + oplace prepaida z niepromocyjna stawka 59gr/min to wyjde na to samo Przypomne, ze przewaga prepaida to brak wiazacej umowy a jesli place dosc wysoka cene abonamentu i dostaje nieciekawe aparaty to jaka jest sens wiazania sie na 12/24/36 miesiecy?
Dodam, ze nie jestem z tych co sie lubia bawic wplacajac co miesiac po 20-30 zl na karte i robie jednorazowa wplate 500 zl. Nie bola mnie tez zdrapki poniewaz dokonuje platnosci elektronicznej.
Chetnie poczytam argumenty przemawiajace za podpisaniem umowy na 24 miesiace z ktorymkolwiek operatorem. Miesiecznie wydaje na rozmowy miedzy 100-150 zl |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2006, 20:48
|
|
|
arekp napisał/a: | Pokaz mi abonament ze stawka 30gr/min | Stawka podstawowa rzeczywiście nie będzie niższa, ale gdy się odpowednio skonfiguruje "Strefę Plusa", "Kontakt Plus" (12 gr brutto do wybranych numerów), i ew. "Zniżki na połączenia" to schodzi się poniżej tej sumy. (Nazwy podaję z Biznesklasy, w abonamentach prywatnych są chyba inne).
arekp napisał/a: | Miesiecznie wydaje na rozmowy miedzy 100-150 zl | Ważne jest ile rozmawiasz i do jakich sieci - to są dane do wyboru operatora/abonamentu.
W mojej rodzinie Prepaida używa tylko teściowa, która komórki potrzebuje wyłącznie w sezonie działkowym. Simplusa musi doładować dwa razy w roku (kwiecień i lipiec) po 50 zł i ma z tego pół roku pełnego kontaktu. Ponieważ nie wygaduje tych pieniędzy, więc korzysta z komórki także w domu. Gdyby miała abonament, to musiałby płacić 120 zł rocznie. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-12-2006, 21:55
|
|
|
Alek napisał/a: | arekp napisał/a: | Pokaz mi abonament ze stawka 30gr/min | Stawka podstawowa rzeczywiście nie będzie niższa, ale gdy się odpowednio skonfiguruje "Strefę Plusa", "Kontakt Plus" (12 gr brutto do wybranych numerów), i ew. "Zniżki na połączenia" to schodzi się poniżej tej sumy. (Nazwy podaję z Biznesklasy, w abonamentach prywatnych są chyba inne). |
30gr to byla stawka do wszystkich sieci Stawka promocyjna po podwojnym doladowaniu. Normalnie jest 59gr.
Nigdy nie wybieralem abonamentu patrzac na polaczenia wewnatrzsieciowe. To nie ma najmniejszego sensu i dziwie sie, ze ludzie tak na to leca |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 04-12-2006, 22:35
|
|
|
arekp napisał/a: | Pokaz mi abonament ze stawka 30gr/min lub 59gr/min (liczac stawke bez promocyjnego doladowania). |
Hm…
Mi wychodzi z abonamentu tak:
Najczęściej wybierane numery: (żona, dzieci, … Bill Gates, Putin) – 10 gr (ok. 50% rozmów)
Inni w Plusie i na stacjonarnych – 30 gr (ok. 25% rozmów)
ERA, Orange i inni – 50 gr (ok. 25% rozmów)
Średnia więc z moich rozmów wychodzi mi na poziomie ok. 25gr/min
Abonament 100zł
Aha … wszystkie ceny netto.
W telefonie firmowym mam jeszcze troszkę taniej, gdyż mam droższy abonament.
Opisywana taryfa to Biznesklasa 100 w Plusie – abonament 110zł netto (w tym opisywane zniżki)
arekp napisał/a: | Jesli chodzi o programy wymiany aparatow ... tez sie kiedys na to nabieralem. Co z tego, ze wymieniaja aparaty jak tak na prawde lepsza oferte dostaje sie jako nowy klient niz klient na podtrzymaniu? Do tego aparaty sa gowniane, te ze srednio wyzszej polki przy abonamencie ~100 zl miesiecznie sa zawsze powyzej 500 zl. |
Tutaj Arek masz rację, mnie też to wkurza, więc robię to tak:
Podczas wymiany aparatu borę taki model na którym mogę najwięcej zarobić sprzedając go na drugi dzień jako nowy, później dokładam z 700-1000 zł u kupuję to co mi się podoba |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-12-2006, 16:05
|
|
|
stanik napisał/a: | ja mam w erze, prywatny abonament i wychodzi mi po 50gr/min (20 PLN za 40 min) do wszystkich sieci oraz po 1,5 gr/min (30 PLN za 2000 min na wybrany numer) do mojej lepszej polowy. |
Podajac ceny za minute polaczenia do wszystkich sieci podawajcie tez nazwe abonamentu ktory placicie oraz czy to cena netto czy brutto. W cenniku Ery nie moge jakos znalezc takiej ceny za polaczenia. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 16:11
|
|
|
arekp napisał/a: | Nigdy nie wybieralem abonamentu patrzac na polaczenia wewnatrzsieciowe. To nie ma najmniejszego sensu i dziwie sie, ze ludzie tak na to leca | Ale w Plusie (może nie we wszystkich taryfach) można tanio kupić duże zniżki nie tylko wewnątrzsieciowo ale i do stacjonarnych. Jeśli takie połączenia stanowią znaczny odsetek rozmów, to myślę że rzecz jest opłacalna. Na razie tylko "myślę", a będę wiedział za kilka dni, gdyż od początku listopada testuję używanie komórki także w zastępstwie stacjonarnego, bez jakiegokolwiek hamowania się z długością trwania rozmów. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-12-2006, 17:18
|
|
|
Alek napisał/a: | Na razie tylko "myślę", a będę wiedział za kilka dni, gdyż od początku listopada testuję używanie komórki także w zastępstwie stacjonarnego, bez jakiegokolwiek hamowania się z długością trwania rozmów. |
Zainteresuj sie VOIPem a nie komorkami jesli chcesz ciac koszty polaczen stacjonarnych. Na Polske polecam www.siect2.pl + jakas brameczka pozwalajaca wpiecie analogowego telefonu i uzywanie go do rozmow. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 05-12-2006, 17:40
|
|
|
arekp napisał/a: | stanik napisał/a: | ja mam w erze, prywatny abonament i wychodzi mi po 50gr/min (20 PLN za 40 min) do wszystkich sieci oraz po 1,5 gr/min (30 PLN za 2000 min na wybrany numer) do mojej lepszej polowy. |
Podajac ceny za minute polaczenia do wszystkich sieci podawajcie tez nazwe abonamentu ktory placicie oraz czy to cena netto czy brutto. W cenniku Ery nie moge jakos znalezc takiej ceny za polaczenia. |
Ten abonament powyżej to jest/był jakiś abonament na urodziny Ery, był do wyboru 20 PLN za 40 minut lub 40 PLN za minut 80. Ceny oczywiście już z Vat'em . Cena taka jest przez całe dwa lata abonamentu (trwania umowy) bo teraz sieci stosują "myk", że cena przez pierwszy rok promocyjna a po roku jest normalna (albo jakieś inne sztuczki).
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 11:21
|
|
|
arekp napisał/a: | Zainteresuj sie VOIPem a nie komorkami jesli chcesz ciac koszty polaczen stacjonarnych | Tych kosztów nie miałem wcale dużych (do 100 zł miesięcznie przy abonamencie "60 minut za darmo"), więc inwestycja w telefon i modem (czy jak się to urządzenie nazywa) nie zwróci się szybko. Zwłaszcza że warunkiem jest pozostawienie sobie dotychczasowego numeru tpsa, a to komplikuje sprawę / podwyższa całościowe koszty operacji. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 06-12-2006, 13:14
|
|
|
Spokojnie Panowie. Już niedługo problem się skończy.
Gdy będzie można przenosić numery pomiędzy operatorami podział na połączenia wewnątrzsieciowe i pozostałe nie będzie miał najmniejszego sensu, bo nie będzie wiadomo do kogo się dzwoni. Ciekawe co wymyślą operatorzy. |
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-12-2006, 13:59
|
|
|
cns80 napisał/a: | Spokojnie Panowie. Już niedługo problem się skończy.
Gdy będzie można przenosić numery pomiędzy operatorami podział na połączenia wewnątrzsieciowe i pozostałe nie będzie miał najmniejszego sensu, bo nie będzie wiadomo do kogo się dzwoni. Ciekawe co wymyślą operatorzy. |
Juz mozna przenosic - w przypadku sieci komorkowych - dlatego nie zwracam uwagi na ceny wewnatrzsieciowe u operatorow. To, ze mam numerek 509* nie oznacza, ze jestem w Orange
Zroznicowanie cen polaczen na wewnatrzsieciowe i pozasieciowe mialo zwiazek z chorymi stawkami miedzyoperatorskimi. Operatorzy nie mogli walczyc ze soba cenami tych polaczen bo nie mieli mozliwosci. Wszelkie uslugi wewnatrzsieciowe zaczely taniec w momencie gdy operatorzy odnotowali zwrot z zainwestowanej w sprzet kase i mogli zaczac mniej zarabiac.
Paluszki w cenach polaczen zaczal maczac UKE i mamy wolno idaca rewolucje cenowa. Z tego co ostatnio czytalem UKE narzucil zmiany stawek miedzyoperatorskich miedzy Polkomtelem a Telekomunikacja Polska co powinno doprowadzic do kolejnej obnizki cen. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 16:23
|
|
|
arekp napisał/a: | Z tego co ostatnio czytalem UKE narzucil zmiany stawek miedzyoperatorskich miedzy Polkomtelem a Telekomunikacja Polska co powinno doprowadzic do kolejnej obnizki cen. | Bardzo się ucieszę, ale czy przypadkiem już ta obniżka nie weszła? W Biznesklasie tyle samo kosztuje obniżenie ceny rozmów wewnątrzsieciowych i do stacjonarnych (Kontakt Plus?), a Strefa Plusa też obejmuje oba te typy połączeń. |
|
|
|
 |
|
|