Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:35
[MSS ALL] KAROSERIA Wycieraczka tylna
Autor Wiadomość
mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2006, 17:39   [MSS ALL] KAROSERIA Wycieraczka tylna

Dałem podobobny temat w dziale o Carisimie ale nie wiem czy to było dobre miejsce więc postanowiłem również i tu.Nie wiecie czy do Space Stara 2003 pasuje silniczek wycieraczki tylnej od Cari? Proszę o szybką odp jeśli ktos cos wie.
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:43, w całości zmieniany 2 razy  

burz
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 23:02   

Przeczytalem na tym forum cos takiego:
>>Miałem też problem z pompką spryskiwacza tylnej szyby w MSS, zaryzykowałem i kupiłem >>pompkę od TICO, która okazała się identyczna, działa wyśmienicie

pgrygiel
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2006, 08:54   

A czy jej wymiana jest trudna

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 10-12-2006, 13:56   

Ale mi chodzi o silniczek wycieraczki a nie pompkę spryskiwaczy>Swoją drogą to ktoś kiedyś pisał że od Daewoo nawet pasują tez.A co do wymiany tej pompki to nie wiem czy nie trzeba nadkola zdejmować żeby ją założyć.

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2009, 21:02   

Witam
Pojawił się u mnie problem tylnej wycieraczki :/
początkowo przerywała i stanęła :(

Proszę napiszcie jak zdemontować silniczek tz. że jest na dwóch śrubach to wiem i tu problemu nie ma ale jak ściągnąć ramie z piórem? :?

Jeśli dobraliście jakiś zamiennik silniczka to powiedzcie jaki pasuje

pozdrawiam

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 16-05-2009, 21:57   

Wg dokumentacji wygląda to tak:

1. Ściągasz osłone
2. Odkręcasz śrubę
3. Ściągasz ramię (podważając)
4. Ściągasz pierścień
5. Odkręcasz śrubę

djandrew
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2009, 22:33   

Równo rok temu miałem problem z tylną wycieraczką. Nie działała w ogóle lub stawała w połowie i trzeba było jej pomóc ręką. Jednak po tygodniu usterka sama ustąpiła i działa do tej pory bez zarzutu :) Po prostu miała gorsze dni :)

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2009, 06:21   

u mnie już nie chce ruszyć - zastrajkowała :)
Dzięki wielkie za pomoc
W wolnym czasie zabiorę się za demontaż i sprawdzenie
pozdrawiam

marcin77
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2009, 10:10   

djandrew napisał/a:
Równo rok temu miałem problem z tylną wycieraczką. Nie działała w ogóle lub stawała w połowie i trzeba było jej pomóc ręką...

Ja również mam problem z tylną wycieraczką. Pewnego dnia przestała machać. Okazało się że pod kopułką nr 4 (odnoszę się do powyższego rysunku) bylo mnóstwo piachu i innego syfu. Śruba nr 5 była tak zardzewiała, że próba odkręcenia skończyła się jej rozsypaniem.

I teraz mam dodatkowe pytanie: czy można kupić sam moduł z tym plastikowym korpusem (w którym są te wszystkie tryby), ale bez silnika?

masha 
Forumowicz
MASHA

Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Wysłany: 27-05-2009, 16:52   

marcin77 napisał/a:
djandrew napisał/a:
Równo rok temu miałem problem z tylną wycieraczką. Nie działała w ogóle lub stawała w połowie i trzeba było jej pomóc ręką...

Ja również mam problem z tylną wycieraczką. Pewnego dnia przestała machać. Okazało się że pod kopułką nr 4 (odnoszę się do powyższego rysunku) bylo mnóstwo piachu i innego syfu. Śruba nr 5 była tak zardzewiała, że próba odkręcenia skończyła się jej rozsypaniem.

I teraz mam dodatkowe pytanie: czy można kupić sam moduł z tym plastikowym korpusem (w którym są te wszystkie tryby), ale bez silnika?

Ja bym zaczął od wyjęcia silniczka i rozebrania go. Nie samego mechanizmu silniczka (plastykowych kółek zębatych) tylko spróbować wybić trzpień (ten na którym jest osadzone ramię wyciaraka). U mnie trzeba było użyć młota i dużej siły. Dopiero po kilkunastu uderzeniach wyszło. A potem tylko dobrze obczyścić, przesmarować i złożyć. Po podłączeniu wszystko hula do dzisiaj - minęły 2 lata od tej operacji.

pzdr
masha

brutus25 
Forumowicz

Auto: MSS 1.6 Family 2003
Wysłany: 11-10-2010, 10:50   Mechanizm tylnej wycieraczki

Cześć

Mam identyczny problem jak marcin77, wycieraczka mi sie zacinała i przy próbie odkrecenia całego mechanizmu nakretka rozsypała się uszkadzając jednocześnie gwint w obudowie. Niestety teraz nie ma mozliwosci prawidlowo dokrecic mechanizmu do szyby. Widac tez nie mieli gdzie oszczędzać tylko na stalowych nakrętkach. Kupowal ktos ostatnio cały mechanizm lub obudowe do tegoż usrojstwa? mozecie poratowac informacją gdzie tegi szukać i które modele stosują takie same obudowy pasujące do MSS?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 12-10-2010, 23:11   

brutus25 napisał/a:
Mam identyczny problem jak marcin77, wycieraczka mi sie zacinała i przy próbie odkrecenia całego mechanizmu nakretka rozsypała się uszkadzając jednocześnie gwint w obudowie. Niestety teraz nie ma mozliwosci prawidlowo dokrecic mechanizmu do szyby.
Mam to sasmo. Nie dokręciłem (bo nie ma do czego ale i tak to działa :)

brutus25 
Forumowicz

Auto: MSS 1.6 Family 2003
Wysłany: 14-10-2010, 17:37   

No tak, ale to nie rozwiązanie. Zima idzie....
Ktos może pomóc?

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 27-10-2010, 08:22   

Ja się tylko wtrącę, że miałem problemy z wycieraczką tylnej szyby w Clio I i powodem było przetarcie wiązki elektrycznej na styku klapy bagażnika i reszty karoserii. Czy w MSS też leci wiązka przez klapę, czy może jest to zrobione na stykach?

jewiurz 
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Wysłany: 27-10-2010, 08:29   

stefan2002 napisał/a:
Czy w MSS też leci wiązka przez klapę, czy może jest to zrobione na stykach?

Leci przez klapę.

Odpowiedz do tematu