|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie znajduje się wężyk skraplania wody z ukladu klimy ? |
Autor |
Wiadomość |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2012, 13:17 Gdzie znajduje się wężyk skraplania wody z ukladu klimy ?
|
|
|
Jak wyżej, od zeszłego roku pod GDI nie ma śladu wody pod samochodem, chyba mam zapchany wężyk, ale nie mam pojęcia gdzie się znajduje. Proszę o wskazówkę gdzie może być. |
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 25-04-2012, 15:34
|
|
|
kolego, wężyk znajduje się na ścianie grodziowej samochodu, patrząc od strony przodu będzie on po lewej stronie. Ta chłodniczka na której skrapla się woda montowana jest za schowkiem pasażera więc tam musisz szukać (oczywiście od strony silnika ). Z tego co pamiętam wężyk będzie skierowany do dołu i znajdował się będzie w takim miejscu, że będzie kapała z niego woda na gumową harmonijkę na prawej półosi, (co do półosi nie jestem pewien jednak z pewnością na jakąś gumową harmonijkę, pamiętam to bo jak zakładałem klimę to zastanawiałem się, czy ta woda nie będzie miała destrukcyjnego wpływu na gumę)
...a i jeszcze jedno, jak go znajdziesz to możesz go ściągnąć, jest on wtykany na plastikowa rurkę która zostanie i będzie wystawała ze ściany grodziowej. |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 25-04-2012, 22:31
|
|