|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Skrzynia biegów - uszczelniacze |
Autor |
Wiadomość |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 13-07-2012, 11:16 [MSS 1.3] Skrzynia biegów - uszczelniacze
|
|
|
Witam,
W kwietniu tego roku na przeglądzie po zimie mechanicy wykryli wyciek na uszczelniaczu z lewej strony skrzyni (chyba półośka ??) - pisałem o tym w temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=72605
Niestety nie było odzewu ze strony forumowiczów a temat chciałem wreszcie załatwić i dlatego stwierdziłem, że założę nowy temat (mam nadzieję, że nie dostanę po głowie od ADMIN-uf)
Generalnie na wtorek jestem umówiony na wymianę tego uszczelniacza wraz z wymianą oleju w skrzyni (zgodnie z przeczytanymi tematami na forum wybrałem zamiennik oryginalnego TRX -> ELF NFJ 75W80) - zamówiłem 3 l tego oleju (w manulu jest napisane że do skrzyni wchodzi 3,4l ale to pewnie na suchą skrzynię).
Mam jednak problem z odszukaniem uszczelniacza - dlatego dzwoniłem do ASO i podali mi następujące symbole:
* strona lewa: MR911158 -> podobno jest to łożysko + osłona (uszczelniacz)
* strona prawa: MW30651965 -> sam uszczelniacz
I tu moje pytania czy faktycznie przy wymianie uszczelniacza po lewej stronie należy stosować taki zestaw czyli łożysko z osłoną czy wystarczy wymiana samego uszczelniacza ?? Jakie są wymiary tych uszczelniaczy lub numery zamienników ?
Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|