Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] jak sprawdzić kontrolkę rezerwy paliwa
Autor Wiadomość
cmiel
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 20:15   [Carisma] jak sprawdzić kontrolkę rezerwy paliwa

Powtórzę pytanie, które zadałem przy okazji tematu o wielkości rezerwy paliwa (jeśli można):

Czy jest możliwość sprawdzenia czy lampka rezerwy działa (czy żarówka się przepaliła czy nie) bez rozkręcania zegarów np. podłączenie jej "na krótko"?
Ostatnio zmieniony przez glina 23-01-2013, 12:34, w całości zmieniany 1 raz  

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2006, 20:34   

najszybciej czasowo zajmie wykręcenie Ci tych kilku śrubek i wyjęcie zegarów, a z nich żaróweczki i sprawdzenie jej czy działa.
A jak nie, to wyjeździj paliwo do niskiego poziomu, a potem troche np. po jakimś rondzie ie przejedź dynamiacznie, żeby autem pobujać na boki....jak działa to na bank zabłysnie.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 23:13   

Chooper napisał/a:
po jakimś rondzie ie przejedź dynamiacznie

Albo prosciej pod gore :P

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 23:44   

Pamiętaj, że wskazówka od wskaźnika baku musi spaść wyraźnie poniżej zera (czerwonego pola)

Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2007, 10:03   

Sebancisz napisał/a:
Pamiętaj, że wskazówka od wskaźnika baku musi spaść wyraźnie poniżej zera (czerwonego pola)

jak już u mnie znajdzie się wskazówka w takim położeniu to muszę strzelić jeszcze około 30 - 40 kilometrów zanim zapali się kontrolka rezerwy.
Tak czy inaczej zalej 10litrów do kanistra i w drogę..

cmiel
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2007, 21:40   

heh tak zrobie... na razie mam większy problem. Duuuuuuuuży wyciek oleju pod spodem i olej w zbiorniku wyrównawczym :| . Moje autko trafiło na OIOM. Dzięki za rady, kontrolkę wybadam jak tylko mój misiek wróci na szosę (mam nadzieję, że niebawem :| )

[ Dodano: 25-02-2007, 22:42 ]
Okazało się wszystko tak jak napisaliście, wyczekałem aż wskazówka spadnie poniżej czerwonej kreski i wtedy kontrolka się zapaliła. Wtedy zatankowałem i weszło mi 57 litrów. Dzięki wszystkim

mick 
Forumowicz

Auto: Carisma 99 1.8 GDI
Wysłany: 20-07-2007, 14:09   

witam dołącze sie troszeczke do tematu komputer pokazuje mi 45 km do tankowania jak juz nie ma ani kropelki i samochod nie jedzie czy jest jakas mozliwosc zeby to jakos wyzerowac ? (kiedys juz pisalem o cos takiego ale ktos usunal mi ten temat)

Mroku 
Nowy Forumowicz
Mroku

Auto: Carisma 1.9 TD 99r.
Wysłany: 09-02-2010, 16:07   

witam wszystkich nawiązując do tematu nie ryzykowałbym wyjeżdżeniem całego zbiornika bardzo łatwo można uszkodzić pompę jest smarowana paliwem gdy go zabraknie może się zwyczajnie zatrzeć

-racek- 
Nowy Forumowicz
..::racek::..

Auto: mitsubishi carisma
Wysłany: 13-05-2010, 20:02   

a w cari 1.6 z 96 jest kontrolka rezerwy bo mam ją już ze dwa lata a nie wiem :oops: :D

buli2704 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V
Wysłany: 16-11-2010, 19:07   

Mam pytanie. Zapala mi się kontrolka rezerwy, kiedy jej się chce (nawet przy pełnym baku) i na jak długo jej się chce. To trochę irytujące. Pytanie brzmi: czy wiecie może jak naprawić ten błąd? Czy konieczna jest wymiana czujnika paliwa (pływaka)?

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2010, 23:38   

-racek-, moja cari jest z 97 i kontrolka rezerwy się paliła jak nią wracałem po zakupie. Od tego czasu nie widziałem już kontrolki a to było w marcu:)

scorpio80 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GLX
Wysłany: 26-06-2014, 09:27   

Ponawiam pytanie ; Zapala mi się kontrolka rezerwy, po przekroczeniu każdego wskaźnika na kontrolce. Gaśnie gdy wyłączę całkiem silnik i tak jest za każdym razem gdy zatankowane jest powyżej któregoś ze wskaźników. Czy wiecie może jak naprawić ten błąd? Czy konieczna jest wymiana czujnika paliwa (pływaka)?

Drugie pytanie z innej beczki trochę i to jest bardzo dziwne jak dla mnie. Po zatankowaniu na full włącza się czujnik zapalonych świateł dziennych :roll: tzn. jak nie wyłączę to piszczy. Dodam, że jest to tylko w tej sytuacji. Wolałabym aby działał zawsze gdy wyłączę silnik i zapomnę o światłach.

Posiadam Carismę 1,8 GLX z 95r.

Odpowiedz do tematu