|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Diagnoza błędów ECU w 2.0glsi |
Autor |
Wiadomość |
bady [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2006, 20:24 Diagnoza błędów ECU w 2.0glsi
|
|
|
Mam pytanko odnośnie podłączenia diody do złącza testu ECU w moim galu 2.0glsi.U krzyżaka na stronce jest to ładnie opisane jednak na przykładzie silnika 1.8.Tam na zdj wyraźnie widać, że są tylko trzy piny u mnie zaś są trzy od góry po lewej, trzy od dołu po prawej i jeszcze jeden od dołu po lewej, miej wiecej tak to sie prezentuje:
I(1)
I(2)
I(3)
I(4)
I(5)
I(6) I(7)
Cyferki w nawiasach dopisałem w celu lepszej identefikacji.Ja podłączyłem diode, "+" do 1 a "-" do 7.Czy to podłączenie jest prawidłowe??Po przekręceniu zapłonu dioda mruga cały czas tak samo.Czy to oznacza, że nie ma żadnych błedów??I czy wykaz błędów jest taki sam jak w silniku 1.8?
[ Dodano: 23-12-2006, 20:28 ]
Troche inaczej miało to wyglądać.. 1,2,3 są u góry po lewej 4,5,7 na dole po prawej a 6 na dole po lewej. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-12-2006, 20:29
|
|
|
dobrze podlaczyles, nie masz bledow, kody te same |
|
|
|
 |
bady [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2006, 20:56
|
|
|
Ok dzieki A już myslałem, że coś pochrzaniłem
[ Dodano: 27-12-2006, 23:50 ]
Nasunęło mi sie jeszcze jedno pytanie.Czy sprawdzając błędy ECU diodą powinna ona pokazać błędy związane z ABS-em czy błędy abs-u sprawdza się osobno na kokpicie masując piny??Świeci mi się kontrolka od abs-u jednak dioda nie pokazala żadnych błędółw. |
|
|
|
 |
swees
Mitsumaniak
Auto: Volvo V60 CC T5 2018
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2006, 00:28
|
|
|
do absu jest osobny komputer, w tylnym nadkolu. jeżeli ktoś wie jak się to to sprawdza i ew. resetuje, proszę o jakieś info.
pozdr |
|
|
|
 |
|
|