[CA1A 1.3] jasny dym |
Autor |
Wiadomość |
ZAC [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 21:03 [CA1A 1.3] jasny dym
|
|
|
Witam
Dziś zauważyłem że podczas jazdy, kiedy silnik ma już temperaturę pracy leci mi jasny dym z wydechu To normalne? A może to para? To tak ma być? Dodam że temp. jest stała(auto się nie grzeje), cieczy chłodzącej nie ubywa, w oleju nie ma kaszy wiec to raczej nie uszczelka. Może to dla tego że jest chłodniej na dworze? |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 11:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 21:31
|
|
|
u mnie tez problem tez występuje ... jednak nie mam pojecia co jest jego przyczyną,
myslałem ze moze bierze olej ale nie ubywa go prawie wcale ...
dziwne jest to ze na w miare zimnym silniku jak juz obroty spadają to dymu jest mało a jak temp wzrosnie do połowy kontrolki to dymu coraz wiecej ... |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 21:40
|
|
|
Przy takich temperaturach jak mamy obecnie to normalne. Wilgoć skrapla się w wydechu i paruje. Efekt ustaje po przejechaniu około 30-40km kiedy wydech dobrze się wygrzeje. |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 21:54
|
|
|
Niekoniecznie ustaje zależy jakiej jakości jest paliwo, w zimę lub przy niższych temperaturach efekt pary zawsze będzie widoczny. nie oawiajcie się takie są warunki nic złego się nie dzieje. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:00
|
|
|
Przyłóż dłoń w okolice wydechu a następnie powąchaj, jak nie ma intensywnego zapachu boryga to napewno nie uszczelka:) poprostu jest duża wilgoć i odparowuje sobie jak się nagrzewa wydech |
|
|
|
 |
ZAC [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:33
|
|
|
Będę musiał to sprawdzić czy przestaje dymić jak się przejedzie więcej Po 10km dymi Muszę to sprawdzić
Dzięki bardzo Pozdro |
|
|
|
 |
rus_one
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Gru 2006 Posty: 728 Skąd: Kostrzyn
|
Wysłany: 30-12-2006, 13:32
|
|
|
To łatwo sprawdzić.
Stań z tyłu i popatrz na dym, jak rozwiewa się zaraz za tłumikiem- para= ok
jak robi się duża chmura+ zapach palonego oleju= uszczelniacze zaworów.
Życzę tego pierwszego |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 14:26
|
|
|
ja zauwazyłem ze u mnie jest tak:
przy rozgrzanym silniku robi sie troche chmura, ale ja jezdze na gazie wiec w sumie to normalne .. jak przełącze na benzyne chmura tez jest ale troche mniejsza ...
zauważyłem ze gdy np .. jade ok 7-10 km i pozniej zrobie postój ok 5 mniut (silnik napewno jeszcze nie zdązy ostygnąć) po odpaleniu chmury dymu nie ma ... jest normalny lekki mały dymek za wydechem i tyle ... dopiero pozniej pojawia sie wieksza chmura dymu ...
co to może oznaczać? oleju jakos za bardzo nie ubywa (ok 1 litr na 4-5 tys km, ale podobno to norma?) |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 14:29
|
|
|
To wszystko jest całkowicie normalne! Latem problem zniknie - różnica temperatur.
PS
Wpisz sobie gdzieś w podpisie że masz LPG!!! |
|
|
|
 |
Chudy23 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 17:52
|
|
|
Biały dym z wydechu o tej porze?? to normalka !? Nic nie pękaj wszystko jest ok. |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 21:36
|
|
|
ostatnio wymieniałem w moim CA0 aparat zapłonowy i mechanik który to robił zwrócił uwage na to ze dolot powietrza do przepustnicy nie był zbyt szczelny (dostawało sie do srodka jakies lewe powietrze), uszczelnił to i jasnego dymu jest naprawde mniej, teraz jak ruszam nie zostaje chmura białego dymu w zasadzie nie widze go w tylnej szybie a wczesniej widziałem
wiec może wystarczy sprawdzić ten dolot czy szcelny
ale moge sie mylić |
|
|
|
 |
|