Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio PH-2000 i zmieniarka CD-5282C problem z wyświeltaczem
Autor Wiadomość
RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2013, 15:08   Radio PH-2000 i zmieniarka CD-5282C problem z wyświeltaczem

Witam.
Mam Space Stara 2003.
Ostatnio dzięki forum stałem się posiadaczem zmieniarki CD-5282C
Mam oryginalne radio kasetowe PH-2000.

Zmieniarka podłączona jest z radiem kablem (od strony radia 13-pinów, od strony zmieniarki 8-pinów). Zasilanie do zmieniarki tak jak poradził mi ofiarodawca zmieniarki (kolega Moominek) podłączyłem do zasilania 12V w kostce (pod ACC - czyli prąd leci po przekręceniu kluczyka).

Po podłączeniu wszystko było OK, muza leciała, płyty się zmieniały itd.
Po jakiejś godzinie wróciłem do auta i zonk.
Po przekręceniu kluczyka zmieniarka słychać jak się załącza, miesza płytami, ale jest problem z radiem, wyświetlaczem i odtwarzaniem płyt.

Po włączeniu radia wyświetlacz wyświetla ostatnio zapamiętaną stację radiową, w głośnikach słychać tą stację, z przycisków na radiu działa tylko ten od włączania/wyłączania i regulacja głośności, ale nie ma możliwości przełączania stacji, szukania programów, przycisk DISP (po odpaleniu auta) także nie przełącza wartości średniego spalania itd.
Po wrzuceniu kasety muzyka też gra.

Jak odłączę ten okrągły 13-pinowy kabel to radio i wyświetlacz działa normalnie.

O co kaman?

Odpowiedz do tematu