PRZEKLADAC CZY NIE PRZEKLADAC |
Autor |
Wiadomość |
arturopajero
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 2.8TD
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 06-05-2013, 19:55 PRZEKLADAC CZY NIE PRZEKLADAC
|
|
|
witam
jestem wlascicielem Pajero 98 ktorego sprowadzilem w 2008 z Japoni do Irlandii teraz przywiazlem go Polski pare miesiecy temu niestety nie moge go zarejstrowac w Polsce bo kierownica jest po prawej
Auto jest w super stanie i ma tylko 68tys przebiegu szkoda mi go sprzedawac na czesci bo jest naprawde w super stanie.
zastanawiam sie nad przekladkom ale wlasnie czy jest sens auto ma swoje lata wiec moze jest to zupelnie nie oplacalne.
Pozatym nie moge znalesc mikogo w Lubelskim kto by sie tego podjal?
Dziekuje Pozdrawiam i wyslucham chetnie opini |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 06-05-2013, 23:39
|
|
|
Po przekładce i tak masz wpisane w dowodzie że kierownica była "angielska" Przekładka, przynajmniej w zeszłym roku, kosztowała +/- 4 tyś. Jeśli wiesz co to za samochód i jesteś pewien jego niezawodności to przekładaj tylko jak byś chciał go sprzedać to na 100% dostaniesz mniejszą cenę niż za takiego co kierownicę po europejskiej stronie. Same angliki na części też nie są zbyt drogie. Może warto jest kupić jakiegoś strudla europejskiego i przełożyć, po za układem kierowniczym, wszystko z angielskiej wersji. Masz wtedy też możliwość wykonania konkretnej konserwacji ramy i podwozia a i w wypadku sprzedaży cena jak za europejczyka i spokojnie wiesz czy jeździsz.
Tak na marginesie dwa lata temu anglika rok młodszego niż mam w super stanie jeżdżącego kupiłem na części za 6tyś ->> głównie dla silnika i automatycznej skrzyni biegów. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 07-05-2013, 10:28
|
|
|
kup Europejczyka po dzwonie i złóż z dwóch jednego
albo z zajeżdżonym motorem
sama przekładka jest mało opłacalna |
|
|
|
 |
masonry
Forumowicz
Auto: Pajero long 2.8
|
Wysłany: 07-05-2013, 16:22
|
|
|
Może jednak sprzedaj, kasa się przyda i bez zbędnej roboty.
Każda opcja z przekładka czy anglika na nasz czy robienie z dwóch jednego, to naprawdę masa roboty i zawsze są dodatkowe koszty.
Chętnie uwolnię cię od tego problemu, jeżeli cena będzie rozsądna. |
|
|
|
 |
|