Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
22-08-2007, 17:29
[EAxx] Oswietlenie przelacznikow
Autor Wiadomość
piosa
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 19:44   [EAxx] Oswietlenie przelacznikow

Witam.....moj Gal nie zapala, wiec zabralem sie za male zaroweczki oswietlajace przelaczniki-wieczorem mam ciemno w srodku i dzialam po omacku -wymienilem zarowke w regulatorze wysokosci swiatel mijania, TCL, rozebralem przelacznik lusterek-niepotrzebnie, bo nie ma podswietlania, naprawilem przelacznik podgrzewania siedzen- ktos go zalal slodkim plynem-moge zrobic opis tych wymian....jezeli jest takowe zapotrzebowanie.Mam pytanie czy w Waszych Galach macie oswietlenie popielniczki, zapalniczki i stacyjki?
Proszę o krotka odpowiedz.
Ostatnio zmieniony przez robertdg 30-12-2009, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  

xcracing 
Mitsumaniak
Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2007, 19:51   

Wokół stacyjki mam świecący się ring, tak samo wokół zapalniczki, no i popielniczka jest podświetlona w środku.
Tak więc jeszcze trochę żaróweczek musisz wymienić :D
Popielniczka i zapalniczka ni stanowi żadnego problemu z wymianą, ale trzeba ściągnąć całą konsole, w której się znajdują.
Co do podświetlenia stacyjki to nie wymieniałem więc mam pojęcia jak sie do tego zabrać.
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==

==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 20:12   

Dziekuje.Piszac pytanie chcialem uzyskac potwierdzenie zeby nie rozbierac -jak w przypadku regulatora lusterek..W mojej konsoli poprzednik obciął końcowki i zaizolował kabelki do oswietlenia przy popielniczce.....A jeszcze pytanie czy wyłaczniki swiatel przeciwmgielnych sa podswietlane.....?

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 20:42   

podswietlane :wink:

xcracing 
Mitsumaniak
Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2007, 20:46   

U mnie się nie świecą przyciski świateł przeciwmgielnych, ale powinny być chyba podświetlone, przynajmniej wyglądają jakby były.
Ja też muszę się zabrać za żaróweczki w środku bo coraz mniej mi świeci :)
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==

==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 20:51   

nie jest to wcale takie trudne....zaroweczki sa po 1zl....Czyktos wie jak wydobyc przelacznik swiatel przeciwmgielnych....? Jutro zabiram się za stacyjke...Tam, gdzie jest trudny dostep zamontuje LED-zywotnosc x razy wieksza...

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 20:54   

trzeba przyznac ze galanciarzom nie udalo sie podswietlenie wszelkich wlacznikow, jeszcze u nikogo nie spotkalem sie z tak czestym spalaniem tych zaroweczek :?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 21:47   

piosa napisał/a:
Czyktos wie jak wydobyc przelacznik swiatel przeciwmgielnych....?

no wlasnie ja tez musze je wymienic, bo mi od tylnich przestalo swiecic ino tez nie wiem jak sie za to zabrac, a mam takie szczescie, ze zawsze cos ulamie jak nie znam mocowania :?
Oprocz tego podswietlony powinien byc caly panel climatronica, zegarek i to chyba wszystko nie liczac room light, w drzwiach no i zegarow naturalnie.
P.S. a i jeszcze schowek w kokpicie przed pasazerem i te dwa w tunelu (otwarty i pod podlokietnikiem) jest podswietlany :D

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 22:04   

z tego co mi wiadomo te wlaczniki sa identyczne jak w E55 wiec nalezy podwazyc plastik wokol wlacznika co by wszystko razem wyszlo no i pozostaje delikatne rozebranie calej kostki :wink: - w srodku sa zarowki z "wąsami" takie jak w pozostalych wlacznikach...

[ Dodano: 25-01-2007, 22:10 ]

ten pusty otwor to wlaczniki przeciwmgielnych, prawda?
wiec trzeba wyjac wszystko razem z nawiewami i do dziela!!!

[ Dodano: 25-01-2007, 22:12 ]
tam mial byc link do zdjecia :x fota

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 22:39   

Po dobrym linku az sie rozjasnilo....probowalem dzisiaj-nie takie to proste wyjac ten plastik,a nie chcialem go polamac....do tych przelacznikow trzeba zastosowac -patrzac na sposob wyjmowania- jako podswietlenie diody LED-nie spotkalem sie aby padla, a sila swiatla porownywalna...

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 23:44   

piosa napisał/a:
probowalem dzisiaj-nie takie to proste wyjac ten plastik

no wlasnie, moze byc tak jak z zegarkiem, ze trzeba ciagnac na chama i nic sie nie stanie, a moze byc inaczej, kto zaryzykuje?
Najgorsze jest to, ze nawet w serwisowce nie ma pokazane jak to wyjac, albo chociaz jak to jest zamocowane. Jedyne co wypatrzylem to, ze niby jakas srubka jest pod sterowaniem el. lusterek, ale co ona trzyma to juz nie wiadomo... :x

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 23:53   

ja bym dawal na sile :wink: z tymi plasykami od nawiewow inaczej nie da rady chyba...
co do ledow to owszem - nie spalaja sie i daja mile swiatlo z tym ze kupa roboty (trzeba zastosowac taka z rezystorkiem i przez to wymaga wiecej miejsca niz zwykla zarowka), ale opalaca sie!!

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 00:20   

remkowsky napisał/a:
ja bym dawal na sile

no no, w razie czego za 3 dychy sie kupi nowe :D
remkowsky napisał/a:
trzeba zastosowac taka z rezystorkiem i przez to wymaga wiecej miejsca niz zwykla zarowka

nic bardziej blednego, slyszales moze o diodach 12-to voltowych? zajrzyj na allegro, mialem takie w poprzednim aucie - miodzio i bez zadnych rezystorkow 8)

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 00:38   

cwaniaczek :mrgreen: to ja spedzilem pol dnia nad tym zeby te diody upchac w kostki a ty mi tu ze sa 12V :? widocznie jestem nie na czasie.
a co do wyciagania plastikow od nawiewow na sile to powaga - w wiekszosci jest tak ze masz tylko po bokach delikatne wypustki, ktore trzymaja cale ustrojstwo w "norze" :wink:

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 00:43   

remkowsky napisał/a:
to ja spedzilem pol dnia nad tym zeby te diody upchac w kostki a ty mi tu ze sa 12V

Kto pyta, nie bladzi :twisted:

Odpowiedz do tematu