Przesunięty przez: glina 15-07-2014, 13:45 |
[Cari 1.6] Carisma '99 Sosnowiec |
Autor |
Wiadomość |
madź
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany
Auto: Toyota Yaris
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 14 Lut 2010 Posty: 535 Skąd: Katowice/Bytom
|
Wysłany: 29-05-2014, 20:20 [Cari 1.6] Carisma '99 Sosnowiec
|
|
|
Proszę o wszelkie uwagi na temat tego samochodu:
http://olx.pl/oferta/mits...html#578417af75
Cytat: | Oferta od:
Osoby prywatnej Marka:
Mitsubishi Model:
Carisma
Poj. silnika:
1 600 cm3 Rok produkcji:
1999 Paliwo:
Benzyna
Moc silnika:
105 KM Przebieg:
193 500 km Typ nadwozia:
Hatchback
Kolor:
Czarny
Witam mam do sprzedania Mitsubishi Carisma Samochód jest czysty i zadbany 7 lat w 1 rękach. Auto bezwypadkowe zrobiona profesjonalna konserwacja podwozia. Więcej informacji pod numerem telefonu. Więcej zdjęć na e mail. zapraszam na oględziny samochodu. Wyposażenie :ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszki powietrzna, Elektryczne szyby, Lakier metallic, Immobilizer, Komputer pokładowy. Przegląd 23.02.2014 do 23.02.2015. Ubezpieczenie 20.04.2014 do 20.04.2015 |
 |
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 29-05-2014, 21:14
|
|
|
Sosnowiec
No ale pomijając stereotypy - wygląda w porządku na tyle na ile pozwalają zdjęcia
Nie wiadomo do końca co to za wersja, byc moze classic bo halogenów nie ma, ale są progi i lusterka w kolorze. Nie wiadomo czy tylne szyby to korbki czy prąd (mi po lancerze w full opcji mocno brakuje prądu z tyłu)
Cena w porządku, przebieg można olać w tym roczniku i warto skupić się na tym czy motor nie cieknie, czy chodzi równo, czy zawieszenie nie stuka, czy końcówki drążków nie maja luzu, zobacz jak chodzi skrzynia, czy nie trzeba będzie szybko wstawić nowych tulejek.
Największy 'problem' z tym rocznikiem to jest taki że w zależności od miesiąca produkcji będa pasowały częsci z polifta albo z przedlifta.
Sprawdz czy z tyłu bębny czy tarcze i jakie tarcze są z przodu - w polifcie sa chyba 281mm.
Jesli rzeczywiscie 7 lat w 1 rekach i byla konserwacja podwozia to jest szansa ze ktos z sercem dbał o auto. |
|
|
|
 |
anna rakowska
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.8 GDI '04
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 05 Lis 2013 Posty: 270 Skąd: Trójkąt Trzech Cesarzy
|
Wysłany: 29-05-2014, 22:06
|
|
|
Powiedz mi gdzie dokładnie, to może by mi się udało podjechać |
_________________ "Niczego w życiu nie należy się bać, trzeba to tylko zrozumieć"-M.Skłodowska-Curie |
|
|
|
 |
madź
|
Wysłany: 29-05-2014, 22:38
|
|
|
To jest wersja Classic - ewidentnie, więc auto na 'biedne' rynki.
Hamulce są małe - wchodzi 14'' - widać na zdjęciu, więc przedliftowe z bębnami z tyłu.
Z tyłu na 99% są korbki.
Co do testu samochodu na miejscu się nie obawiam, testować będzie mąż, a on rozebrał dwie poliftowe Carismy 1.6 "do śrubki". Chodzi mi bardziej o wróżenie ze zdjęć (a na forum mamy wielu spostrzegawczych "magików" hehe). |
|
|
|
 |
anna rakowska
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2014, 11:09
|
|
|
Na zdjęciach wiele nie widać :/
Ja jak zwykle dopatruje się dziwnych kontrolek. Nie wiem czy w tej wersji zmieniali kolejność (w porównaniu do I serii), ale wygląda na to, że nie świecą się otwarte drzwi. Bo jedna czerwona jest w okolicy aku, a druga jest jasna jak ABS A silnik wyłączony.
Drugą sprawą jest, że niby radio powinno być zintegrowane, a na wyświetlaczu nic nie widać. Ale tu też nie wiem czy przypadkiem się nie meldowało dopiero po włączeniu. Przy czym po co pokazywać ekran bez włączania radia?
Sprawdziłabym czy tylna wycieraczka działa, bo w porównaniu z przednią szybą tylna jest zbyt czysta, no i oczywiście wszystkie elektrycznie sterowane gadżety (lusterka, szyby, spryskiwacze). A na pewno czy nawiew śmiga jak trzeba, bo klimatyzacja też nie włączona.
Aha, i taki szczegół. Koleś jest na olx/tablicy zapisany od kwietnia i dopiero pod koniec maja wystawił auto, a wcześniej nic więcej. |
_________________ "Niczego w życiu nie należy się bać, trzeba to tylko zrozumieć"-M.Skłodowska-Curie |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 821 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20979 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 30-05-2014, 19:03
|
|
|
anna rakowska napisał/a: | Drugą sprawą jest, że niby radio powinno być zintegrowane, a na wyświetlaczu nic nie widać. |
Bo pewnie jest wyłączone .
Przy zdjętym panelu pali się tylko napis LOCK.
anna rakowska napisał/a: | Przy czym po co pokazywać ekran bez włączania radia? |
Pewnie nie wyświetla wszystkich segmentów . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
madź
|
Wysłany: 30-05-2014, 21:38
|
|
|
Samochód kupiony.
Mechanicznie - igła. Poci się jedynie z uszczelniacza od strony rozrządu, ale to i tak leci do wymiany już za kilka dni.
Prawie na całym aucie oryginalny lakier. Jedynie w okolicy prawej tylnej lampy była mała przygoda (grubość lakier/szpachla 500 mikronów) - na fragmencie dosłownie 10x15cm. Tylna prawa lampa wymieniana.
Środek troszkę zaniedbany, ale wymiany to sprawy groszowe.
Ogólnie - bardzo dobry zakup, spodziewaliśmy się dużo gorszego stanu jak za tą cenę. |
|
|
|
 |
anna rakowska
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2014, 21:39
|
|
|
No to pogratulować |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-05-2014, 12:27
|
|
|
madź, gratuluje czekam na kolejny Twój temat w NM |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
madź
|
Wysłany: 31-05-2014, 20:05
|
|
|
Samochód raczej nie trafi do działu 'nasze miśki', bo Carisma nie jest stricte moja. Po prostu następny misiek w rodzinie. |
|
|
|
 |
|