|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 2002r, sedan, czarny, Czarna p. W |
Autor |
Wiadomość |
kuba89nh
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-01-2015, 12:58 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 2002r, sedan, czarny, Czarna p. W
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C35544530.html

Kod: | 13 999PLN
Informacje techniczne
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VIII, Sedan / Limuzyna
Rok produkcji:
2002
Przebieg:
168 600 km
Rodzaj paliwa:
Benzyna
Silnik:
2498 cm³
(Moc 161 KM / 118 kW)
Skrzynia biegów:
manualna
Kolor:
czarny metallic
Liczba drzwi:
4/5
Układ kierowniczy:
po lewej
Status pojazdu:
sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne:
alufelgi, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Bezpieczeństwo:
abs, poduszki powietrzne, autoalarm, immobiliser
Komfort:
klimatyzacja, centralny zamek, komputer, el. lusterka, el. szyby, podgrzewane fotele, tapicerka skórzana, wspomaganie kierownicy, tempomat
Historia:
bezwypadkowy, serwisowany w aso, garażowany, używany, sprawny
Opis pojazdu
UWAGA !!!
TYLKO !!! Poważnie zainteresowanych zapraszam !!! Osoby które mają dość jeżdżenia i oglądania potencjalnych okazji, a wracają z niczym, zawiedzeni !!!! Zapraszam takie osoby które szukają zadbanego Galanta z udokumentowanym przebiegiem i samochodu bez wypadkowego !!!
Na wstępie : Galant posiada na masce skórzaną osłonę chroniącą przed odpryskami. Spoilera tył można się ewentualnie pozbyć zmieniając tylną klapę na zwykłą tez w kolorze czarnym – koszt na Allegro ok. 250 pln.
Mam 46 lat. Sprowadzam samochody osobowe z Niemiec - również na zamówienie.
Pracowałem również w ASO Mitsubishi ponad 10 lat. Znam tą markę jak własną kieszeń, nie ma przede mną żadnych tajemnic.
Zawsze mam kilka japońskich pojazdów na placu.
Sprowadzam tylko bezwypadkowe egzemplarze z udokumentowanym przebiegiem.
Od lat sprowadzam dla wymagających klientów samochody sprawdzone. Polak nie chce już jeździć byle jakim samochodem.
Proszę nie wrzucać wszystkich importerów do jednego worka – że wszyscy cofają i sprowadzają porozbijane złomy !!! Zawsze są wyjątki !!!
Powyższy Galant taki właśnie jest – z udok. przebiegiem - każdy serwis w ASO (ksiązka serwisowa, wszystkie wydruki z serwisu ) i sprawdzony został również pod względem przeszłości wypadkowej (mierzony czujnikiem itd. nic nie malowane)
Właściciel wyjątkowo dbał o swoje Mitsubishi .
Przegląd niemiecki ważny zrobiony niedawno - ważny 2 lata i jest dok. z przegladu z podanym przebiegiem Wszystko udokumentowane to jest orginalny przebieg !
Wszystko jest w jak najlepszym stanie na dzień dzisiejszy – pod względem tech. , jak i cała elektryka w samochodzie - więc posłuży jeszcze bardzo długo bez serwisu.
Wymienić sobie olej i jeździć . Rozrząd na 180 tys. km.
Kolejny nabywca nacieszy się pojazdem jeszcze wiele lat.
Zawsze stawiam na piedestale jakość pojazdu - a wiemy że nie ma okazji za marne grosze - proszę się nie łudzić ze znajdą Państwo coś taniego i dobrego !!! Samo życie !!!
Zapraszam !
|
Z powyższej aukcji nie będzie się dało zbyt ocenić tego "Miśka" ale może ktoś już miał do czynienia z tym sprzedawcą i jednak może coś o nim powiedzieć.
Sprzedawca pisał że wystawi FV marża i że 2000 zł będzie kosztowała rejestracja. Także pytanie do Was. Co z podatkiem 18,6% ? Czy sprzedawca wystawiając mi FV zwalnia mnie z tej opłaty ? Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 05-01-2015, 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mati_z
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 281 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-01-2015, 13:15
|
|
|
Poszukaj innych ogłoszeń z Czarnej, ten sprzedawca jest znany na forum |
|
|
|
 |
donking
Nowy Forumowicz
Auto: szybki
|
Wysłany: 02-01-2015, 13:35
|
|
|
piękne auto szkoda tylko ze w uszkodzonych stało na mobile.de za 1300 euro jakiś miesiąc temu
skrzynia padnięta była na pewno , coś tam do malowania także jak się wybierasz to miernik lakieru , powodzenia |
|
|
|
 |
John24
Mitsumaniak

Auto: EA5A 03 M\T
|
Wysłany: 02-01-2015, 19:07
|
|
|
Bylem tam tylko raz i podziekuje temu panu. W dodatku zdjecia mocno odbiegaja od stanu faktycznego przedstawianych aut |
Ostatnio zmieniony przez John24 04-01-2015, 17:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Górol
Mitsumaniak
Auto: Galant Avance
|
Wysłany: 02-01-2015, 21:36
|
|
|
Jesli przygotuje Ci auto do rejestracji to na pewno będzie musiał zaniżyć kwotę za jaką kupił auto od niemca-turka albo turka-niemca jak kto woli czyli wpiszę na umowie ok.800 euro co daje ok 3.400pln i od tej kwoty zapłaci akcyzę a zeby przeszło w urzędzie celnym dopisze że silnik kaput i do poprawek lakierniczych
Potem potencjalny kupiec wysłucha bajeczki że bieda w kraju i trzeba fakture zaniżyć tak będzie lepiej wypłaci 12000pln na rękę a na fakturze będzie max 7000pln
W ten sposób opłaty mogą wyjść ok2000pln
A co do Gala to na zdjęciach wygląda naprawdę imponująco -na zdjęciach
pozdr |
|
|
|
 |
elvis512
Forumowicz

Auto: EA5A, EA2A, E33A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lip 2010 Posty: 113 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 02-01-2015, 22:10
|
|
|
Górol napisał/a: | Jesli przygotuje Ci auto do rejestracji to na pewno będzie musiał zaniżyć kwotę za jaką kupił auto od niemca-turka albo turka-niemca jak kto woli czyli wpiszę na umowie ok.800 euro co daje ok 3.400pln i od tej kwoty zapłaci akcyzę a zeby przeszło w urzędzie celnym dopisze że silnik kaput i do poprawek lakierniczych
Potem potencjalny kupiec wysłucha bajeczki że bieda w kraju i trzeba fakture zaniżyć tak będzie lepiej wypłaci 12000pln na rękę a na fakturze będzie max 7000pln
W ten sposób opłaty mogą wyjść ok2000pln
A co do Gala to na zdjęciach wygląda naprawdę imponująco -na zdjęciach
pozdr |
Wałkowane było chyba ze sto razy - akcyze płaci się nie od kwoty na umowie itp itd, lecz od wartości rynkowej auta! Więc nie piszcie już takich bzdur..
Co do faceta.. Wszyscy wieszają na nim psy, ale ja odpukać kupiłem od niego gala i jestem zadowolony. Przejechałem ponad 11 tys km od zakupu (miniony marzec 2014) i nic się nie dzieje. Rzekł bym, że wszystko działa jak należy - jedyne co zrobiłem to rozrząd/ wymiana oleju w skrzyni i silniku - całość działa malina.. Mam porównanie bo to mój 3 galant..
Jedyne co mnie czeka to tylne nadkola, z którymi każdy chyba się liczy jeśli jeszcze nie miał reperaturek.. Fakt, faktem, że odważyłem się na zakup tylko i wyłącznie dlatego, że widziałem oryginalne ogłoszenie tego auta na mobile.de - przebieg 113tys. |
_________________ Hasta la victoria siempre ! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-01-2015, 22:23
|
|
|
elvis512 napisał/a: | akcyze płaci się nie od kwoty na umowie itp itd, lecz od wartości rynkowej auta! Więc nie piszcie już takich bzdur.. | Jak masz udokumentowany stan techniczny i potwierdzenie wad technicznych auta to nie możesz zapłacić akcyzy od wartości rynkowej skoro auto nosi uszkodzenia znacznie obniżające jego wartośc, taki papier wystawia odpowiednio uprawniony rzeczoznawca, ale ten temat tez był poruszany więc nie ma co mieszać. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
donking
Nowy Forumowicz
Auto: szybki
|
Wysłany: 02-01-2015, 23:15
|
|
|
elivs512
twoje auto w ostatnich dniach na kleinanzeigen.ebay.de było wystawione jak dobrze pamiętam za 2200euro , i w świetnym stanie trafił do Polski ale czy to naprawdę 2003 rok?
to ten prawda
http://www.autotrader.pl/...szawa/130743762
Ps dobrze trafiłeś i tyle
świeży nabytek Pana z Czarnej sprowadzony został z północy niemiec (chyba okolice Rostoku) cena taka jak pisałem, uszkodzenia tez. Wcześniej stal w komisie pod Karlsruhe za 2000euro
A co do tego auta trzeba dobrze sprawdzić , nie mowie ze jest trupem |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A & Fiat Fiorino
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sty 2013 Posty: 152 Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: 03-01-2015, 14:03
|
|
|
Z tego co wiem to u tego gościa to jest loteria. Trafiają się sztuki zadbane, ale koleś często pisze bajki i pucuje auta, sam kiedyś u niego byłem jak szukałem Galanta opinię na forum znałem ale że mieszkam niedaleko Czarnej to podjechałem i dziękuje nigdy więcej ;p Aha i pan ma alergię na użytkowników forum W sumie mu się nie dziwie |
_________________ Obczaj "Kalinkę" |
|
|
|
 |
elvis512
Forumowicz

Auto: EA5A, EA2A, E33A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lip 2010 Posty: 113 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 04-01-2015, 09:58
|
|
|
donking napisał/a: | elivs512
twoje auto w ostatnich dniach na kleinanzeigen.ebay.de było wystawione jak dobrze pamiętam za 2200euro , i w świetnym stanie trafił do Polski ale czy to naprawdę 2003 rok?
to ten prawda
http://www.autotrader.pl/...szawa/130743762
Ps dobrze trafiłeś i tyle
|
Tak to ten samochód.
Cena faktycznie była coś w okolice 11tys PLN po przeliczeniu (jak wtedy to sprawdzałem). Ja zapłaciłem niestety więcej (14tys), mając świadomość za ile był u Niemca, ale i tak nie żałuje.
Jeśli chodzi o rok jest to 2002 końcówka przy pierwszej rejestracji 2003. |
_________________ Hasta la victoria siempre ! |
|
|
|
 |
kuba89nh
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6
|
Wysłany: 04-01-2015, 15:57
|
|
|
Tak jeszcze z czystej ciekawości. Z jakiego modelu jest tylny spoiler ? Lancer ? |
|
|
|
 |
|
|