Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Montaż lusterek elektrycznych
Autor Wiadomość
BTTOS 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2015, 12:50   [Cari 1.9DI-D] Montaż lusterek elektrycznych

Witam, przy próbie wyjmowania wkładu do lusterka prawego ułamał się kawałek takiego białego plastiku przy pomocy, którego następuje regulacja. Chciałbym wymienić lusterko i szukam poradnika jak zabrać się do tej naprawy. Myślę, że trzeba się dostać tam jakoś od bocznych drzwi. Ale są jakieś zaślepki, nie ma śrub. Proszę o krótki opis montażu takiego lusterka. Drugie lusterko lewe przestało grzać i nie wiem co jest przyczyną.

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 17-04-2015, 14:37   

Musisz ściągnąć tapicerkę z drzwi, inaczej nie dostaniesz się do złączki wiązki elektrycznej. Dodatkowo delikatnie podważasz trójkątną plastikową zaślepkę nad tapicerką z przodu drzwi, no i oczywiście dwie śruby mocujące uchwyt lusterka, są dostępne po złożeniu lusterka.

Batmanikus 
Mitsumaniak
CHORY ALE NATCHNIONY

Auto: Galant VIII / C5
Wysłany: 17-04-2015, 17:50   

Ostatnio przerabiałem wymianę lusterka. Ściągasz tapicerkę drzwi - pod zaślepkami są śrubki, musisz odkręcić czarny trójkąt, potem jego ramkę, wyciągasz gąbkę, która zapobiega klepaniu kabla. Od strony zewnętrznej wykręcasz dwie śruby, ja bałem się, że nakrętki mi gdzieś wpadną ale nie ma obawy - nic takiego się nie stanie. Sprawa zdecydowanie prostsza niż wygląda :)
Choć mogliby to uprościć - gdyby dali kabel w dół to można by go wyciągnąć od zewnątrz razem z wtyczką. Ale nie, to Japonia... ;)

Mitsubishi Galant VIII 2.0 LPG (2017-...)
Citroen C5 X Break 2.0 LPG (2016-...)
Chrysler Neon II 2.0 SE LPG (2015-2018)
VW Polo II Coupe LPG (2015-2015†)
Mitsubishi Carisma II 1.6 LPG (2013-2016)
Yamaha TDM 900 (2011-2018 :[ )
Yamaha XJ 600 N (2009-2011)
Opel Vectra A 1.6 (2008-...)
Jawa TS 350 (2008-2009)

BTTOS 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
Wysłany: 21-07-2015, 18:37   

Witam czy oryginalne wkłady do lusterek elektrycznych do Carismy sprzed liftu pasują do wersji po lifcie?

Odpowiedz do tematu