Zamknięty przez: mkm 21-11-2008, 12:46 |
Moj Pinik |
Autor |
Wiadomość |
c24rny [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2005, 16:10 Moj Pinik
|
|
|
z poczatkiem wrzesnia 2003 roku zanabylem w salonie Misia Pajero Pinin w wersji krotkiej z silniczkiem 1.8 MPI oaz 114 kucykami pod maska. Przez rok pomyklalem na orginalnych kapciach (Brigestone H/T 215/65R16) ale jednak powoli zaczely sie scierac no i coraz mocniej dochodzilem do przekonania, ze nie nadaja sie do jazdy terenowej. W roku 2004 zakupilem oponki Kelly SAFARI 205/70R16 MT i od razu jazda autkiem w terenie jak i na czarnym ulegla diametralnie zmianie. W terenie wlasciwosci trakcyjne poprawily sie znacznie, ale na asfalcie komfort jazdy spadl - gumy sa ciezkie i glosne i slychac je w kabinie juz przy 40 km/h ale na wybojach autko zachowuje sie lepiej niz na orginalnych gumach. Wywalilem chlapacze bo troszke przeszkadzaly no i zaczela sie powazniejsza zabawa w terenie. Jedze nim do dzisiaj, ale powoli planuje go zmienic na cos innego, a co to sie dopiero okaze, ale na pewno terenowego z napedem na 4 kola Co do zdjec to mozna je obejrzec na stronie: http://www.pinin.xu.pl - dawno nie aktualizowalem, ale zdjecia sa i opis autka tez jest przez ten okres kiedy nim jezdze nie mialem powodow do narzkean - z zawiecha nic sie nie dzialo, z silnikiem tez nie, jedyny mankament to blacha w miejscach laczenia - lekko chwyta ja rdza, ale na to tez jest sposob - wystarczy poraktowac takowe miejsce WD-40 i powtarzac taka czynnosc pare razy rocznie i nic nie ma prawa sie dziac... poza tym rdza przewaznie pokazuje sie na laczeniach slupkow w bagazniku oraz na wydechu... jesli kogos zainteresuje furka i jej dokladniejsza historia to ladowac sie na strone |
|
|
|
 |
c24rny [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 00:16
|
|
|
No to jeszcze zamieszcze pare fotek mojego miska
- z tylu
- z przodu
- oponka
- z przodu + 2 puszki TAtry pils
- z boku
- w gorach
- w gorach 2
- wycieczka krajoznawcza
- w srodku - kokpit
- maly off-road
- off-road 2 - troszke blotka |
|
|
|
 |
Cutie [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 00:17
|
|
|
tatry pils i ??? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-10-2005, 01:05
|
|
|
No nie powiem całkiem fajny baby-Pajero
tak poza konkursem - mam do niego service manual i do pajero i do Pajero sport takmi sie jakoś przyplątały bidne i siedza na dysku bezpańskie |
Just think...
. |
|
|
|
 |
c24rny [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 17:06
|
|
|
Cutie napisał/a: | tatry pils i ??? |
i z tego co pamietam to puszka orzeszkow ziemnych solonych a co? |
|
|
|
 |
c24rny [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 17:11
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | No nie powiem całkiem fajny baby-Pajero |
Dziekuje
Hubeeert napisał/a: | tak poza konkursem - mam do niego service manual i do pajero i do Pajero sport takmi sie jakoś przyplątały bidne i siedza na dysku bezpańskie |
no ja mam u siebie w bagazniku manual tak, ze jak na razie dzieki |
|
|
|
 |
Cutie [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 17:16
|
|
|
c24rny napisał/a: | Cutie napisał/a: | tatry pils i ??? |
i z tego co pamietam to puszka orzeszkow ziemnych solonych a co? |
mi sie to skojarzylo z pudelkiem na dzdzownice dla wedkarzy |
|
|
|
 |
c24rny [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 19:12
|
|
|
No wtedy nie bylismy na rybach, tylko na malej wycieczce nad rzeka |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 31-10-2005, 19:14
|
|
|
myslalem ze znaczek na grillu powinien byc srebrny ...
a co do autka to suuuper ze nie wykorzystujesz go tylko i wylacznie do jezdzenia po asfalcie lecz zabierasz go tez w troszke ciezszy teren bo niby do tego jest przeznaczony suuuuper ze sie nim bawisz |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 31-10-2005, 20:05
|
|
|
Bajer autko! Moje skryte marzenie zanabyć dwuślada co to błotka bać się nie będzie Ehhhhh... pomarzyć. Życzę przetarcia nieprzetartych szlaków! |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-10-2005, 20:07
|
|
|
c24rny napisał/a: | no ja mam u siebie w bagazniku manual |
user manual czy service manual |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 31-10-2005, 20:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cutie [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 20:15
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | myslalem ze znaczek na grillu powinien byc srebrny ...
|
bo to Rafalku nie jest znaczek tylko naklejka rajdow 4x4 o taka:
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 31-10-2005, 20:52
|
|
|
chodzilo mi o znaczek 3 diamentow ze jest czerwony, bylem przekonany ze w 2002 roku juz pownien byc srebrny a nie o znaczek na orurowaniu, lecz ten tez jest piekny |
|
|
|
 |
Cutie [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 22:45
|
|
|
aha - no widac mam braki w znajomosci terminologii chodz offroadowcy grillem nazywaja wlasnie to co mialam na mysli |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-10-2005, 23:29
|
|
|
ladny ten pininek....wersja 3d jest zdecydowanie ladniejsza od 3d rav4. Jednka 5d rav jest juz nie do pobicia pod wzgledem wygladu jak dla mnie i 5d pinin tu wymieka. A duuże PAGERO to moje mazenie. Przesliczna fura i wszystkie inne wymiekają. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
|