|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] kontrolka ladowania sie zapala co jakis czas... |
Autor |
Wiadomość |
Berez [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:05 [ALL] kontrolka ladowania sie zapala co jakis czas...
|
|
|
Witam wszystkich!!
Dziś zauważyłem niepokojące objawy w moim misku.
Od czasu do czasu zapala sie kontrolka ładowania (przede wszystkim na wolnych obrotach) jak go przygazuje to kontrolka gaśnie. Pasek klinowy sprawdziłem jest naciągnięty. No i teraz moje pytanie. Czy to może szczotki w altarnatorze. Może przyszedł juz na niego czas. Prosze o rychłą odpowiedz bo jutro mnie czeka dalsza trasa i teraz sie troche obawiam.
P.S. 1
W najgorszym wypadku jaka jest cena takiego alternatora i czy może ma ktoś z forumowiczów oczywiście za niezbyt duże pieniądze.
P.S. 2
Mój misiek to CAO 1.3 1993 201 tyś przebiegu
Pozdrawiam serdecznie i please o odp. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 19-10-2007, 01:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:20
|
|
|
Berez napisał/a: | Czy to może szczotki w altarnatorze | Mozliwe
Mozliwe rowniez ze mostek diodowy. Albo obydwie mozliwosci.
Jadac w trase moim zdaniem ryzykujesz. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:26
|
|
|
Oczywiscie ze to moga byc :
1 szczotki
2 regulator napiecia
3 za male obroty a za duzy pobor np padniety akumulator, dmuchawa, ogrzewanie szyby, swiatla itp
jezeli to jest swierza sprawa to bez obaw jeszcze zazwyczaj przy dobrym aku pojezdzisz-- wiec trase zrobisz. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:35 Re: Czy to alternator??
|
|
|
Berez napisał/a: | P.S. 1
W najgorszym wypadku jaka jest cena takiego alternatora i czy może ma ktoś z forumowiczów oczywiście za niezbyt duże pieniądze.. | 100-300 PLN jako używka. Do tego należy doliczyć koszt szczotek (10-50 PLN) i od razu je wymienić.
P.S. 2
Berez napisał/a: | Mój misiek to CAO 1.3 1993 201 tyś przebiegu. | Tym bardziej by wymienić szczotki. Koszt niewygórowany, a wymiana nieskomplikowana. Instrukcja na stronie u Krzyzaka.
Wydaje mi się, że to jednak padły szczotki i należy je bezwzględnie wymienić. Szczotka traci kontakt z wirnikiem i zapala się kontrolka ładowania. W przypadku uszkodzonego mostka kontrolka świeci się na stałe - temat przetrenowałem. |
|
|
|
 |
Berez [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:39
|
|
|
A jest mozliwośc jakiejs regenaracji np wymiana szczotek lub cos w tym rodzaju. |
|
|
|
 |
funcolt [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:48
|
|
|
Wszystko co trzeba napisał Ci gregorbu. |
|