|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Dziwne tłoki 63SPU |
Autor |
Wiadomość |
Felek
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2016, 21:11 [EA2A/W 2.0] Dziwne tłoki 63SPU
|
|
|
Witam
Jakoś od pół roku nie zdążyłem się jeszcze przedstawić na forum mimo ,iż przegladam je od dłuższego czasu.
W skrócie kupiłem na przełomie czerwca/lipca 2015 roku Galanta 2.0 Sedan Elegance w benzynie. Niska kompresja na 3 cylindrze (w okolicach 8 barów) skłoniła mnie do wymiany pierścieni. Po otworzeniu silnika ukazał się 4 tłok do wymiany. I teraz pytanie. Czy ktoś wogóle widział kiedyś tłok o oznaczeniu 63SPU? Mi wyszukiwarka nie wyrzuciła nic. Mechanikowi w chyba każdej hurtowni w Polsce tym bardziej. Wszędzie tylko 63SPM. I teraz pytanie czy mimo ,iż reszta jest dobra wymieniać wszystkie na 63SPM czy może ktoś posiada nieszczesny 63SPU w stanie nadającym się do dalszej eksploatacji. Czy może wogóle brać cały komplet Allegro i modlić się ,że będzie to wszystko pasowało.
Oznaczenia na tłoku 63SPU ,a we wnętrzu logo Mitsubishi 2 pod spodem 707.Po przeciwnej stronie UJ. Na korbowodzie G6W ,B6 Oraz 64 na krawędzi bocznej.
Srednica zewnetrzna 84,43mm . Odległość od płaszczyzny tłoka do trzpienia korobowodu 23.20mm ,średnica samego trzpienia 22.20mm
Link do zdjęć https://goo.gl/photos/no8jESMVFPibdHjm7
[ Dodano: 15-02-2016, 18:11 ]
Oto email z BOK Mitsubishi
W odpowiedzi na pytanie, uprzejmie informuję, że tłoki w standardowych wymiarach występują w trzech grupach selekcyjnych A,B,C.
Aby prawidłowo dobrać tłok do tego silnika należy odczytać oznaczenie z bloku silnika.
W magazynie centralnym dostępny jest tylko tłok z grupy selekcyjnej B: MD367504- cena detaliczna 539,17 PLN brutto . Na tłok z grupy selekcyjnej A trzeba czekać ok. 2 miesięcy. Grupa selekcyjna C nie jest dostępna. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-02-2016, 18:30
|
|
|
Jest dokładnie jak piszą http://auto-kat.com/index...11&subgroup=210 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|