|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Matejko 04-03-2007, 22:52 |
Tarcze ATE |
Autor |
Wiadomość |
heer75
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 242 Skąd: Wroclaw
|
Wysłany: 04-03-2007, 15:24 Tarcze ATE
|
|
|
Poniewaz moje stare klocki dobiegaja juz konca a tarcze tez nie sa juz prima postanowilem wymienic komplet. Zakupilem tarcze ATE power disc... nie mam jeszcze klockow, bo szczerze powiedziawszy nie wiem co wziac. Nie jestem znawca i specem wiec polegam na radach sprzedajacych, jednak wiadomo - oni pozytywnie zaopiniuja to co maja na polce w sklepie. nawet jesli to jest kupa. I tak np ktos z Walcaru wciskal mi kity, ze Kaschijama to klocek z wyzeszj polki (lepszy niz Lucas czy Ferodo) za... 100zl komplet. Akurat Kaschijame znam bo mialem ja w poprzednim aucie.. nie byla jakas tragiczna ale... Obecnie w kazdym sklepie wciskane/oferowane sa klocki marki RAMSA (ze niby to Lucasy tyle, ze hiszpanskie) Nie powiem, wygaldaja spoko, maja czujniki, niby utwardzane weglowo ale.. czy za 100zl mozna kupic cos dobrego? Zna ktos z Was te klocki? Zastanawuialem sie nad ATE ale ponoc (znowu) ate robi dobre do niemieckich aut.. do reszty, troche olewa (w przeciwienstwie do tarcz).
O Ferodo mowia zle ostatnio, Jurid? Textar?
Green Stuff- drogie. Moge wziac Lucasy (ponoc orygionalne) za 140zl komplet.
Mozecie cos polecic? Cos co znacie z autopsji a nie z opowiadan.
Jezdze dosyc szybko, ale bez szalenstw i zatrzymac sie tez chce dosyc szybko:)
Teraz np, przy hamowaniu z predkosci ok 150-160km czuje, ze nie jest tak jak winno byc. Klocek "nie lapie" za dobrze. Ale jak wspomnialem, to juz ich koncowka. Nie wiem nawet jaka firma bo nie ja je zakladalem. Na + przez caly okres uzytkowania nie slyszalem ani jednego pisniecia.. - syfia felgi dosyc.
Z gory dzieki za porady:) |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-03-2007, 16:29
|
|
|
W Carismie testowałem Ferodo Premier, Lucasy, Kashiyamy i Juridy. Ferodo zdecydowanie najlepsze. Obecnie też mam Ferodo, założone na początku roku i nie zauważyłem, żeby były gorsze niż kiedyś.
ATE mam obecnie w Corsie i nie narzekam, chociaż na Ferodo jeździło mi się lepiej. Przy następnej zmianie wracam do nich.
heer75 napisał/a: | O Ferodo mowia zle ostatnio |
Bo ludzie kupują Targety i potem narzekają. Target to straszny syf, który nie jest nawet produkowany przez Ferodo. Tylko Premier (Performance do Cari chyba nie ma nawet).
Jurid - działa, na pewno lepszy od Kashiyamy.
Textar - dobre klocki, nie ma z nimi problemów, ale skuteczność hamowania jednak Ferodo i ATE ma lepszą.
Lucas - podobnie jak Textar.
EBC - dobre klocuchy, ale tak jak napisałeś: cena...
Ze wszystkich klocków które przetestowałem najbardziej odpowiada mi Ferodo Premier, następnie jest ATE, Textar, Lucas, Jurid, Kashiyama. Być może coś pominąłem, ale na pewno nic co by było lepsze od Jurida. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-03-2007, 16:43
|
|
|
duzo zalezy od ukladu hamulcowego - ja na przestrzeni roku zmienialem z przodu tarcze i klocki w obu autach i powiem tak:
Galant - tarcze ATE, klocki Lucas - REWELACJA! - hamuja super i swietnie stopniuje sie sile hamowania
Colt - poczatkowo mialem zuzyte tarcze oryginalne i klocki Sutgaz piszczace strasznie, wiec wrzucilem Kaszajame i piszczenie ustalo, ale rewelacji hamowania nie bylo, wiec ostatnio zmienilem tarcze na Lucas a klocki na polecane Ferodo Premier i... BARDZO sie rozczarowalem - skutecznosc hamowania taka sama jak wczesniejszy zestaw, za to zaczelo sie znow piszczenie!!! i to niezaleznie czy klocki gorace czy nie - jak lekko nacisne, to piszcza, ustaje dopiero przy mocniejszym depnieciu
kurcze - no wstyd - ktos pomysli, ze o hamulce nie dbam a przeciez wszystko w idealnym stanie... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-03-2007, 22:52
|
|
|
jest conajmniej 5 innych tematow o hamulcach w carismie wiec kolejny raczej sie nie przyda - prosze kontynuowac w ktoryms z istniejacych watkow - wystarczy wpisac ATE w wyszukiwarke i rejon wyszukiwan zawezic do carismy |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|