Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
21-11-2008, 13:02
Galant E33A - nowy nabytek
Autor Wiadomość
eM.
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2007, 21:51   Galant E33A - nowy nabytek

Witam,

Na poczatek sie przywitam, jestem z Warszawy, imie Maciek, poznac milo :)

Od niespelna miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem Galanta E33A z silnikiem 2.0 4G63, z automatem, kolor bialy.
Auto w momencie zakupu mialo przebieg 192 650km, raczej realny, bo od 14 lat bylo w rekach jednego czlowieka.

Stan przy zakupie - ok, lecz do poprawek... I tu zaczela sie cala moja historia napraw w aucie:)
Na poczatek na smietnik poszly kola - stalowki z zimowkami, ktore chyba pamietaly stan wojenny. Obecnie autko stoi na 195/50/15 i aluminiowe felgi RH
Nastepnie wymiana radia, bo to co bylo w srodku to naprawde cudowny twor umiejetnosci majsterkowicza-exwlasciciela;) Obecnie wyglada to tak, ze z przodu sa 2x10cm Sinus Line, z tylu 2x elipsy Alpine, tuba basowa Pyle, wzmacniacz Pyle, wymienione cale okablowanie, bezpiecznik Dietz. Do tego dojda jeszcze tweetery i midbassy,bo jednak lubie dobra muzyke w aucie:)

Niedlugo po zakupie wyszly stuki w przednim zawieszeniu. Diagnoza - koncowki drazkow. Ok, pojechalem wymienic.. Na miejscu okazalo sie, ze do wymiany sa rowniez laczniki stabilizatora, sworznie i tuleje wahacza. Coz - trudno, wiec od razu wymienilem kompletne wahacze, sworznie, tuleje i owe laczniki. Niestety, nadal pozostaly do wymiany gumy stabilizatora, ale dostac ta czesc to naprawde lepsza zabawa.. wiec poki co jezdze jak jest.
W tylnym zawieszeniu elementow do wymiany nie stwierdzono. Aha, wymienilem jeszcze lewe lusterko, bo stare bylo popekane:)

Co jeszcze musze NA PEWNO zrobic - owe gumki na stabilizatorze, tylne zaciski ( stoja kompletnie ), chlodnica ( rozwarstwiona, paruje przez nia plyn i co 2 dni dolewam ok. 1 litra, inaczej autko sie zaczyna nieco grzac ), poklejenie paru plastikow wewnatrz ( coz, zab czasu... ), poprawa mocowan glosnikow w tylnej polce, usuniecie delikatnego wycieku oleju przy rozrzadzie, wymiana wzmocnienia dolnego z przodu, bo jest lekko podrdzewiale..

Plany na auto do zrealizowania: blacharka - nowy lakier, poprawki ( bo rdzy nie ma, pojawiaja sie tylko delikatne naloty przy laczeniach blach ), kolor to bedzie alpejska biel perlowa z odcieniem blekitu, wymiana felg na 16'', mam juz upatrzony model. Co jeszcze... ogolne pierdolki, choruje na zamontowanie do miska zegarow indiglo, ale na razie nie moge dobic sie do kogokolwiek, kto by mi je wykonal.

Coz.. jeszcze troche pracy przede mna.. Byc moze ktos z Warszawy, kto ma takie auto i wiedze na jego temat zechce sie ze mna umowic i ocenic mojego misia.. W razie czego zapraszam na Gadulca - 7416811 :)

Pozdrawiam i do zobaczenia na ulicach
Maciek

I dodaje 2 zdjecia:)

Ostatnio zmieniony przez eM. 12-03-2007, 22:52, w całości zmieniany 2 razy  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-03-2007, 21:58   

Gumki stabilizatora kupisz od Japaneze za kilkanascie zl - oryginalne, bo podroby z JC przecieraja sie po miesiacu. Ew. w ASO - sam placilem 47 zl/szt. Chlodnice zreszta tez u Japaneze - Koyo rad (japonska) za troche ponad 300 zl (holenderska Nissens rozpadla sie po 6 latach).

eM.
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2007, 22:45   

Krzyzak napisał/a:
Gumki stabilizatora kupisz od Japaneze za kilkanascie zl - oryginalne, bo podroby z JC przecieraja sie po miesiacu. Ew. w ASO - sam placilem 47 zl/szt. Chlodnice zreszta tez u Japaneze - Koyo rad (japonska) za troche ponad 300 zl (holenderska Nissens rozpadla sie po 6 latach).

dzieki!

ale czy mozesz mi jakis namiar na niego podac? wybacz,ale z powodu dzialania mojego internetu ledwo co poruszam sie po forum...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-03-2007, 22:49   

Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199

Dzwonic ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

eM.
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2007, 22:51   

Hubeeert napisał/a:
Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199

Dzwonic ;-)

Dzieki,

Co prawda jest z Lodzi, ale jutro zadzwonie.. bo w Warszawie nie ma autentycznie mozliwosci kupna chlodnicy, ze o gumach juz nie wspomne..

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-03-2007, 22:52   

eM. napisał/a:
w Warszawie nie ma autentycznie mozliwosci kupna chlodnicy

W Warszawie na Woli gdzies sprzedaja ;-)
A mimo tego ze wtedy sam mieszkalem w Wawie i tak zamawialem od niego chlodnice do mojego Miska :)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

eM.
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2007, 22:56   

Hubeeert napisał/a:
eM. napisał/a:
w Warszawie nie ma autentycznie mozliwosci kupna chlodnicy

W Warszawie na Woli gdzies sprzedaja ;-)
A mimo tego ze wtedy sam mieszkalem w Wawie i tak zamawialem od niego chlodnice do mojego Miska :)

Ok, skoro tak go polecacie,jutro dzwonie i zamawiam.. :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 13-03-2007, 09:34   

Marek ma świetne ceny i świetną jakość produktów. Tylko dzwon po 14, bo tak jest sklep otwarty. I nie zrazaj sie, ze nie odbiera telefonu a na maila odpisze po 2 miesiacach :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi