Pajero Pinin - Stuki na dole silnika na zimnym 1.8GDI
romek atomek - 22-02-2017, 16:06 Temat postu: Stuki na dole silnika na zimnym 1.8GDI takie w takt miarowe od dołu - to na korbach ? silnik się kończy ?
tak to już jakiś czas stuka puka - nie strasznie głośno - po rozgrzaniu silnika jest OKAY choć tu trudno mówić bo popychacze grają ...
sam nie wiem - remont ? - or razu ? - mechanik mówił "no coś słychać - jeździć aż padnie" ale że dół - słyszy ..
to taki mechanik zdroworozsądkowy - wiedzący że czasem łatwiej przełożyć silnik niż go remontować - a ja sam nie wiem ..
nie wiem nawet gdzie by tu jechać, do kogo po ew werdykt. Bo na południu słabo z detekcją - a ludzie słyszą "GDI ? a to nie" ...
stąd pytanie czy ktoś kiedyś robił remoncik ?
po blacharce .. po lakierze .. po oponach .. po lifcie .. no czas przyszedł na GDI zmęczoną jednostkę - a przebieg ledwo 170tys.
Piotrek4 - 23-02-2017, 08:33
Na początek sprawdź ciśnienie oleju, jak popychacze grają, teraz dół się odezwał to może być cos nie tak z układem smarowania. Jaką oliwę lejesz??
Georg - 23-02-2017, 10:16
romek atomek napisał/a: | czas przyszedł na GDI zmęczoną jednostkę - a przebieg ledwo 170 tys. |
Coś tu nie pasuje - tyle, to nawet Smarty przejeżdżają.
romek atomek - 23-02-2017, 14:03
Georg napisał/a: | romek atomek napisał/a: | czas przyszedł na GDI zmęczoną jednostkę - a przebieg ledwo 170 tys. |
Coś tu nie pasuje - tyle, to nawet Smarty przejeżdżają. |
ale co to za jazda
|
|
|