To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Stuki przy zwalczaniu reduktora

Nesene - 23-03-2017, 21:09
Temat postu: Stuki przy zwalczaniu reduktora
Dalej szukam PIV i znalazłem kolejną. Wydaje się zadbana ale niepokoi mnie metaliczny stuk dochodzący z wnętrza skrzynki przy zapinaniu i rozpiniu redaktora. W mojej obecnej PIII reduktor zapina się bez najmniejszego stuku pomimo większego przebiegu. Co więcej na placu stał drugi PIV o rok młodszy i z przebiegiem 130 kkm i robił tak samo jak ten pierwszy. Czy możecie powiedzieć czy takie metaliczne dźwięki przy zwalczaniu i wyłączeniu redaktora to powód żeby wjać jak najdalej od tego auta?
marcinv90 - 26-09-2017, 19:49

To w IV normalne, ponieważ reduktor przełączamy jest silnikiem elektrycznym i ten stuk to standard.
zbyszekm2 - 27-09-2017, 08:01
Temat postu: Re: Stuki przy zwalczaniu reduktora
Nesene napisał/a:
Dalej szukam PIV i znalazłem kolejną. Wydaje się zadbana ale niepokoi mnie metaliczny stuk dochodzący z wnętrza skrzynki przy zapinaniu i rozpiniu redaktora. W mojej obecnej PIII reduktor zapina się bez najmniejszego stuku pomimo większego przebiegu. Co więcej na placu stał drugi PIV o rok młodszy i z przebiegiem 130 kkm i robił tak samo jak ten pierwszy. Czy możecie powiedzieć czy takie metaliczne dźwięki przy zwalczaniu i wyłączeniu redaktora to powód żeby wjać jak najdalej od tego auta?

Nie. trzeba sprawdzić czy półosie tylne sa dokręcone albo zregenerować wał napędowy.
To tak na pierwszy rzut oka.