Chcę kupić Galanta! - [EA5x - 2001] Galant kombi 2.5V6 PB+LPG, Aut.Tip - Ktoś zna?
kamilo3773 - 25-03-2017, 20:04 Temat postu: [EA5x - 2001] Galant kombi 2.5V6 PB+LPG, Aut.Tip - Ktoś zna? Witam serdecznie
Powoli rozglądam się za Galantem, będzie to mój pierwszy Japończyk. Znalazłem takie cudeńko z Częstochowy, prosiłbym o jakieś opinie i spostrzeżenia. Może ktoś zna auto albo już je oglądał, widział gdzieś. Szukałem po tematach w dziale "Kupię Galanta" ale go nigdzie nie znalazłem.
- Auto od ponad pół roku w Częstochowie, ale blachy Krakowskie (może ktoś zna?).
- Gaz 2 letni, natomiast od ponad roku u właściciela. Więc gaz montowany jakoś przed sprzedażą przez poprzedniego właściciela. Więc LPG może być niskobudżetowe (mogę się mylić).
- Roczny rozrząd, na bieżąco oleje i płyny.
- Zawieszenie w DOBRYM stanie, niestety NIVO...
- "Wiosenne porządki" Brzmi jak gadka handlarza...
- Do roboty standardowo nadkola i zderzak.
- Możliwe żeby zderzak był tak poharatany, miałem 2 auta na glebie i zdarzały się jakieś odpryski ale bez przesady. Tym bardziej że przedni błotnik i maska są w fajnym stanie. Mam wrażenie jakby ten zderzak nie był z tego auta.
- W środku burdel. Kiera i skóra według mnie wygląda dobrze.
- Nabite prawie 6,5k wyświetleń (Co prawda to o niczym nie świadczyć, ale obawy jakieś mam)
Czy te przednie zagłówki tak wyglądają w Avance, bo widziałem też takie z otwartym środkiem
Ogólnie ten Avance jest tu kompletny, niczego nie brakuje?
VIN JMBLREA5W1Z001390
Czy jest ktoś w stanie rozkodować mi numer VIN, chodzi mi dokładnie o rocznik bo mam obawy że to nie jest 2001r. Nie mogłem go znaleźć w bazie danych.
https://www.olx.pl/oferta...4c9108;promoted
Cytat: | Witam
Dziś do sprzedania mam jedno z lepszych aut prosto z japoni czyli, Mitsubishi Galant w wersji Avance z silnikiem benzynowym 2.5 V6 o mocy 163 km i bezawaryjną skrzynią automatyczną TipTronic.
Od 2 lat założona bezproblemowa instalacja gazowa, średnie spalanie 12/15l. Auto posiadam ponad rok, niestety czas na wiosenne "porządki" na parkingu - więcej informacji w tym zakresie udzielę telefonicznie. Ponad rok temu wymieniony rozrząd.
Wszystkie płyny oleje wymieniane na bieżąco.
Zawieszenie pojazdu w dobrej kondycji nic nie stuka nic nie puka.
VIN JMBLREA5W1Z001390
Co jest do zrobienia ?
Niestety przez obniżone zawieszenie, przedni zderzak wygląda jak wygląda i standardowo jak to w prawie każdym galancie jest do wstawienia jedna reperaturka z tyłu.
Bogato wyposażona:
- przednie zawieszenie obniżone
- tylne zawieszenie NIVO
- czarna tapicerka skórzana
- halogeny pojedyńcze Avance
- hak
- tylna lotka
- klimatyzacja
- radio odtwarzacz płyt CD; wejście USB
- elektryczne lusterka
- 4 poduszki powietrzne
- Elektryczne szyby x 4
- halogeny
- tempomat
- ABS
- centralny zamek
- wspomaganie kierownicy
- zegary "High Contrast"
- pakiet AVANCE
Więcej informacji chętnie udzielę pod numerem telefonu.
Samochód jest do obejrzenia w Częstochowie. Dla zainteresowanych - więcej zdjęć mogę wysłać mailem. Auto w ciągłej eksploatacji.
Zapraszam |
Ktoś doradzi czy opłaca się to oglądać?
Dodam że mam do Częstochowy ponad 600km, także nie chce robić wycieczek krajoznawczych. Gdyby było ok. to bym podleciał obejrzeć i standardowo runda stacja diagnostyczna, kompresja silnika i gazownik.
Za wszystkie odpowiedzi i pomoc z góry dziękuję!
Hugo - 25-03-2017, 20:47
O Boże, wygląda bardzo niezachęcająco, ale od początku...
kamilo3773 napisał/a: | JMBLREA5W1Z001390 | Wg mojego dekodera to rocznik 2002 http://www.auto-parts.spb...BLREA5W1Z001390
kamilo3773 napisał/a: | Czy te przednie zagłówki tak wyglądają w Avance, bo widziałem też takie z otwartym środkiem | W tym roczniku nie może mieć takich zagłówków. Ja mam rocznik 2001 i zagłówki z dziurami, więc ten Gal też takie powinien mieć, ale o tym niżej. kamilo3773 napisał/a: | Ogólnie ten Avance jest tu kompletny, niczego nie brakuje? | Niby nie, ale:
1. Poduszka powietrzna kierowcy przedliftowa, więc mogło być "bum" przodem.
2. Wybierak biegów od anglika (sterowanie Tiptronikiem "+" i "-" po lewej stronie, a w "europejczyku" powinno być po prawej stronie).
3. Wracając do foteli to nie są fotele z tego auta. Jeśli skórzane fotele byłyby oryginalne z tej wersji to byłyby elektrycznie regulowane i podgrzewane. Tutaj mamy zwykłe i obszyte skają manualnie regulowane fotele bez grzania, mało tego wygląda jakby fotel pasażera był bardziej zużyty niż fotel kierowcy, więc pewnie pochodzą z "angola".
4. W tym roczniku nie było już montowane NIVO tylko zwykłe amortyzatory jak w sedanie.
5. Brak emblematów AVANCE na tylnych drzwiach, na tylnej klapie coś jest, ale nie widać co. kamilo3773 napisał/a: | Mam wrażenie jakby ten zderzak nie był z tego auta. | Na pewno nie jest, o czym świadczy poduszka kierowcy. Widać, że zderzak był kiedyś biały.
Ogólnie z powodu wybieraka biegów i foteli obejrzałbym dokładnie okolice nr VIN na ścianie grodziowej, bo może to przekładaniec z "angola".
Marcino - 25-03-2017, 21:35
Ten gal był sprzedany w Krk jako uszkodzony - tzn miał coś, bo sam go chciałem ale za pozno sie zgłsiłem. Z tego co kojarze to kupiony przez forumowicza chyba który też Lagnium ujazdza zrobiony i idzie dalej...:)
kamilo3773 - 25-03-2017, 22:04
Hugo napisał/a: | O Boże, wygląda bardzo niezachęcająco, ale od początku...
kamilo3773 napisał/a: | JMBLREA5W1Z001390 | Wg mojego dekodera to rocznik 2002 http://www.auto-parts.spb...BLREA5W1Z001390
kamilo3773 napisał/a: | Czy te przednie zagłówki tak wyglądają w Avance, bo widziałem też takie z otwartym środkiem | W tym roczniku nie może mieć takich zagłówków. Ja mam rocznik 2001 i zagłówki z dziurami, więc ten Gal też takie powinien mieć, ale o tym niżej. kamilo3773 napisał/a: | Ogólnie ten Avance jest tu kompletny, niczego nie brakuje? | Niby nie, ale:
1. Poduszka powietrzna kierowcy przedliftowa, więc mogło być "bum" przodem.
2. Wybierak biegów od anglika (sterowanie Tiptronikiem "+" i "-" po lewej stronie, a w "europejczyku" powinno być po prawej stronie).
3. Wracając do foteli to nie są fotele z tego auta. Jeśli skórzane fotele byłyby oryginalne z tej wersji to byłyby elektrycznie regulowane i podgrzewane. Tutaj mamy zwykłe i obszyte skają manualnie regulowane fotele bez grzania, mało tego wygląda jakby fotel pasażera był bardziej zużyty niż fotel kierowcy, więc pewnie pochodzą z "angola".
4. W tym roczniku nie było już montowane NIVO tylko zwykłe amortyzatory jak w sedanie.
5. Brak emblematów AVANCE na tylnych drzwiach, na tylnej klapie coś jest, ale nie widać co. kamilo3773 napisał/a: | Mam wrażenie jakby ten zderzak nie był z tego auta. | Na pewno nie jest, o czym świadczy poduszka kierowcy. Widać, że zderzak był kiedyś biały.
Ogólnie z powodu wybieraka biegów i foteli obejrzałbym dokładnie okolice nr VIN na ścianie grodziowej, bo może to przekładaniec z "angola". |
O rzesz w mordę....
No takich cyrków się nie spodziewałem
Dzięki serdecznie za rozkodowanie VIN i opis mankamentów.
Marcino napisał/a: | Ten gal był sprzedany w Krk jako uszkodzony - tzn miał coś, bo sam go chciałem ale za pozno sie zgłsiłem. Z tego co kojarze to kupiony przez forumowicza chyba który też Lagnium ujazdza zrobiony i idzie dalej...:) |
A nie orientujesz się czy uszkodzenie było spowodowane kolizją czy może miał problemy z jakimiś podzespołami.
Teraz szukać tego forumowicza jak igły w stogu siana xD
No cóż, osobiście się trochę zraziłem do tego auta i szczerze nie wiem co myśleć...
A znowu zrobić 600km w jedną stronę, po to żeby się przejechać mi się nie widzi.
Hugo - 25-03-2017, 23:44
kamilo3773 napisał/a: | A znowu zrobić 600km w jedną stronę, po to żeby się przejechać mi się nie widzi. | No wiesz, napisałem tylko to co widzę na zdjęciach, ale jeśli Ci się podoba to na dystans nie patrz. To nie passat albo inne a6, które znajdziesz 2 domy dalej i możesz iść go obejrzeć pieszo Tych aut jest bardzo mało, z każdym miesiącem coraz mniej, więc...
Bizi78 - 25-03-2017, 23:46
kamilo3773 napisał/a: | Teraz szukać tego forumowicza jak igły w stogu siana xD |
http://forum.mitsumaniaki...hlight=#1466540
ma_ko - 26-03-2017, 00:15
Hugo, co do zagłówków to ja też mam gala z 2001r i mam zagłówki bez dziur więc stawiam że były takie i takie.
a co do foteli to nie wiem czemu mówisz ze są obszyte, ja mam w swoim identyczny krój, fakt że elektryczne więc jeśli nie było skorzanych manualnych to faktycznie mogą być obszyte
mkm - 26-03-2017, 00:38
To podlinkujmy jeszcze poprzedniego
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
czarny.marcin - 26-03-2017, 08:05
Nie warto jechać nawet 1km niezły trup . A cała prawda jest od spodu .
W środku wszystko umęczone , nawet nie posprzątał tego syfu do zdjęć . Jak ktoś nie dba w środku to z resztą także nic dobrego nie zrobił .Wykładzina wszędzie wyłazi a koło pedału gazu wydarte jakby myszy wygryzły . No ale co się dziwić auto ma min 0,5 mln nalatane .
Ciekawe dlaczego od roku nie przerejestrowany , no chyba że częstochowski właściciel ma krakowski meldunek .
Hugo napisał/a: |
|
a dwa lata temu było w nim tak
poprzedni właściciel wytrzymał z nim rok obecny także to chyba nie trzeba być filozofem co do jego stanu .
Zbliża się pewnie przegląd i robi się nie wesoło .
Samochody ogląda się głównie od spodu tam jest cała historia auta - zwłaszcza japońce .
.
kamilo3773 - 26-03-2017, 17:50
Forum to jednak, jak książka serwisowa wszystkiego można się dowiedzieć
Przebrnąłem przez oba tematy i szczerzę powiedziawszy kolorowo to nie jest.
czarny.marcin napisał/a: | Nie warto jechać nawet 1km niezły trup . A cała prawda jest od spodu .
W środku wszystko umęczone , nawet nie posprzątał tego syfu do zdjęć . Jak ktoś nie dba w środku to z resztą także nic dobrego nie zrobił .Wykładzina wszędzie wyłazi a koło pedału gazu wydarte jakby myszy wygryzły . No ale co się dziwić auto ma min 0,5 mln nalatane .
Ciekawe dlaczego od roku nie przerejestrowany , no chyba że częstochowski właściciel ma krakowski meldunek .
poprzedni właściciel wytrzymał z nim rok obecny także to chyba nie trzeba być filozofem co do jego stanu .
Zbliża się pewnie przegląd i robi się nie wesoło .
Samochody ogląda się głównie od spodu tam jest cała historia auta - zwłaszcza japońce . |
Auto kompletnie odpuszczam, może jakbym miał jakiś worek siana to bym reanimował...
Tak jak czarny.marcin napisał poprzedni wytrzymał rok, obecny też i idzie dalej...
Szkoda bo gdyby się tak nie sypała to bym się poważnie zastanowił.
Mimo to wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc, bardzo mi pomogliście.
Pozdrawiam wszystkich!
mkm - 31-03-2017, 02:36
czarny.marcin napisał/a: | Ciekawe dlaczego od roku nie przerejestrowany , no chyba że częstochowski właściciel ma krakowski meldunek . |
Najistotniejsze pytanie - dlaczego przez rok auto nie przerejestrowane?
Bo tak!
Ja też nie każde auto przerejestrowuję - rekordzistę będę przerejestrowywał w tym roku po 5latach, bo się miejsce na pieczątki w dowodzie skończyło.
Nie chce mi się jechać w WK, nie chce mi się zmieniac identyfikatorów, na "obcych" tablicach jeździ się łatwiej...
Fakt, faktem auta nie sprzedaję, ale jakbym teraz sprzedawał nie wiem czy zmieniłbym tablicę... Zapewne ktoś by uznał, że jak świeże tablice to znaczy coś nie tak...
|
|
|