To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Coś mi się to nie podoba !!!!! co myslicie??

Anonymous - 18-03-2007, 15:02
Temat postu: Coś mi się to nie podoba !!!!! co myslicie??
Ostatnio sie nie pojawiałem bo galant śmigał jak kuna małymi łapkami po lodzi:):)heeh:) ale pewnego razu jak stałem w kurku doś poważnym to zaświeciła sie kotrolka od ciśnienia oleju!! ząsiwciła sie na 3 sekundy i zgasła!! :shock: pomyślałem - no to ladnie oleju brak albo cuś gorszego!! spradzam na postoju ale olej jak najbardziej w normie i wszysko chodzi na ucho i oko idelanie!! mowie moze to jakieś zwarcie!! lecz po jakimś okresie znowy sie franca zaświeciła i zgasłą i ta sama czynność i znowu mysle ze ok!! i co teraz mam robić?? możliwe jest ze to wina kontroli która sie zaświeca tak bez przyczyny?? czy juz mam po silniku??
Serek - 18-03-2007, 15:31

Sprawdź czujnik ciśnienia oleju. Znajdź manual do ściągnięcia.
saphire - 18-03-2007, 15:33

A nie masz czasem zagiętej miski pod spodem? Nie przywaliłeś czasem o cos wystającego? Może zagięta pod ssakiem i na wolnych obrotach może czasem przytykać. Druga sprawa to pompa wyjechana lub filtr oleju przytkany i w zależności od filtru może lub nie musi mieć bypass (te lepsze mają) i albo idzie przez filtr lub jeśli ma bypass i się przytka filtr to zabezpieczenie puści omijając filtr (nie wiem czy tak jest w galu). Trzecia rzecz to może czujnik ciśnienia oleju szwankuje.
lenio1 - 25-03-2007, 22:28

Miałem kiedyś podobny problem i po odkręceniu czuinka oleju okazało się że jest po prostu przypchany jakimś paprochem