Przesunięty przez: roch_27 22-08-2007, 10:09 |
Coś mi się to nie podoba !!!!! co myslicie?? |
Autor |
Wiadomość |
KaczA [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 15:02 Coś mi się to nie podoba !!!!! co myslicie??
|
|
|
Ostatnio sie nie pojawiałem bo galant śmigał jak kuna małymi łapkami po lodzi:):)heeh:) ale pewnego razu jak stałem w kurku doś poważnym to zaświeciła sie kotrolka od ciśnienia oleju!! ząsiwciła sie na 3 sekundy i zgasła!! pomyślałem - no to ladnie oleju brak albo cuś gorszego!! spradzam na postoju ale olej jak najbardziej w normie i wszysko chodzi na ucho i oko idelanie!! mowie moze to jakieś zwarcie!! lecz po jakimś okresie znowy sie franca zaświeciła i zgasłą i ta sama czynność i znowu mysle ze ok!! i co teraz mam robić?? możliwe jest ze to wina kontroli która sie zaświeca tak bez przyczyny?? czy juz mam po silniku?? |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-03-2007, 15:31
|
|
|
Sprawdź czujnik ciśnienia oleju. Znajdź manual do ściągnięcia. |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-03-2007, 15:33
|
|
|
A nie masz czasem zagiętej miski pod spodem? Nie przywaliłeś czasem o cos wystającego? Może zagięta pod ssakiem i na wolnych obrotach może czasem przytykać. Druga sprawa to pompa wyjechana lub filtr oleju przytkany i w zależności od filtru może lub nie musi mieć bypass (te lepsze mają) i albo idzie przez filtr lub jeśli ma bypass i się przytka filtr to zabezpieczenie puści omijając filtr (nie wiem czy tak jest w galu). Trzecia rzecz to może czujnik ciśnienia oleju szwankuje. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
lenio1
Nowy Forumowicz
Auto: GalantTd 2001r3000 Gt vr-4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2005 Posty: 24 Skąd: Zambrów
|
Wysłany: 25-03-2007, 22:28
|
|
|
Miałem kiedyś podobny problem i po odkręceniu czuinka oleju okazało się że jest po prostu przypchany jakimś paprochem |
|
|
|
 |
|