To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automap±

klisza79 - 24-05-2017, 14:23
Temat postu: Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automap±
Witam, czy kto¶ z użytkowników posiada ww radio z zainstalowan± na karcie Automap±? Po ostatniej aktualizacji nie mogę uruchomić programu przyciskiem NAV, uruchamia się win CE i ręcznie muszę uruchomić program. Reset nawigacji nic nie daje.
Być może brakuje na karcie plików startowych które nie instaluj± się z automap±.

Czy spotkał się kto¶ z takim problemem.

lichy - 24-05-2017, 15:30
Temat postu: Re: Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automap±
Pewnie trzeba zaktualizować link pod przyciskiem NAV, tak, aby prowadził do aktualnego pliku uruchamiaj±cego AutoMapę.
klisza79 - 24-05-2017, 16:58
lichy napisał/a:
Pewnie trzeba zaktualizować link pod przyciskiem NAV, tak, aby prowadził do aktualnego pliku uruchamiaj±cego AutoMapę.

A w jaki sposób to zrobić?

lichy - 24-05-2017, 19:26
Nie mam pojęcia, nigdy nie widziałem tego sprzętu, nie wiem nawet czy mowa jest o przycisku sprzętowym, czy o wirtualnym, wy¶wietlanym na ekranie.
Jakikolwiek by ten przycisk nie był, to działa w ten sposób, że jego naci¶nięcie powoduje wykonanie uprzednio zdefiniowanej akcji.
W Twoim przypadku powinien zostać uruchomiony plik startowy AutoMapy.
Wystarczy, że po zainstalowaniu nowej wersji zmieniła się lokalizacja albo nazwa w/w pliku i przycisk już nie zadziała.
Trzeba zaktualizować ¶cieżkę do w/w pliku przypisan± do przycisku NAV

Pewnie gdzie¶ w ustawieniach to jest, może nawet instrukcja obsługi co¶ na ten temat mówi.

Skoro ręcznie da się program uruchomić, to znaczy że pliki startowe s±.

Może plik musi mieć konkretn± nazwę / być w konkretnej lokalizacji, wtedy trzeba by zmienić nazwę / przenie¶ć / skopiować plik. Pamiętasz jak to wygl±dało przed aktualizacj± AutoMapy?

klisza79 - 25-05-2017, 09:20

Aktualizację robiłem kilkukrotnie bez żadnych problemów, jakie pliki były na karcie nie pamiętam ale i tak przed każd± aktualizacj± robiłem format karty i wszystko ¶migało.
Przycisk jest sprzętowy i nigdzie w ustawieniach nie ma możliwo¶ci przypisania ¶cieżki, zostaje mi tylko czekać aż kto¶ z użytkowników sprawdzi jakie pliki ma na karcie.
A może jest jaka¶ aktualizacja systemu do tego PHANTOM'a?

eirgree - 12-06-2019, 13:36

Udało Ci się ogarn±ć t± auomapę.
Kupiłem Outlandera II z Phantom DVM-3040G przekonany że jest zepsuta nawigacja, ala jak poklikałem to sie udało t± automapę z SD odpalić :-)

[ Dodano: 10-07-2019, 08:54 ]
Ogarn±łem temat w moim Outlander II w stacji Phantom.
Wystarczyło ostatecznie dodać jeden wpis w rejestrze.
Nie wiem co kto¶ przede mn± zrobił że ta nawigacja nie działała.