Galant - Ogólne - mitsubishi 1998 po wymianie stacyjki nie odpala 2.5 v6
edzio777300 - 01-07-2017, 10:58 Temat postu: mitsubishi 1998 po wymianie stacyjki nie odpala 2.5 v6 Witam mam jaki¶ błahy problem ,mianowicie zaciela mi się stacyjka. kluczyk ani drgnie by go wymienić,więc zdemontowali¶my ow± stacyjkę i kupili¶my na szrocie drug± sprawna ale nie wiedzieli¶my że ma immobilizer i odpalali¶my na nowych kluczykach ale na starej antenie od immobilizera w wtyczce jest
napięcie przez 2 sek 5-7 wolt wiec chyba czyta impuls ,po nie udanym rozruchu dowiedzieli¶my się od znajomego ze ma immobilizer no to przełożyli¶my pestkę immo do tych nowych kluczyków próbowali¶my znowu odpalić i dupa nie odpala ale kręci jak by wszystko było dobrze , więc tak sprawdzili¶my pompę paliwa w baku działa, iskra na ¶wiecy jest paliwo dochodzi .a ciekawostka na plaka startuje ,to tak jak by były odcięte wtryski paliwa .komputera nie możemy żadnego podł±czyć było już 3 mechaników i nic szukam jakiego¶ mechanika co by to naprawił zapłacę za dojazd i naprawę zachodnio pomorskie okolice goleniów stargard nowodard .tel 605788557 jak kto¶ mi powie jak to naprawa przez tel pomoże to w naprawie to tez zapłacę za odgadnięcie usterki może kto¶ miał podobny problem
[ Dodano: 01-07-2017, 17:25 ]
https://www.youtube.com/c...dUhAKiFXSyB7qag tu s± błędy które nagrałem
robertdg - 01-07-2017, 17:36
Włóż kluczyk do stacyjki i zostaw na zapłonie na ponad pól godziny, możliwe ze komputer Ľle rozpoznaje transponder
edzio777300 - 01-07-2017, 21:51
ok sprawdze a odczytane błedy to 54 immobilizer i i jakies stere bledy chyba 23. Crankshaft position (CKP) sensor/ camshaft position (CMP) sensor i 32. MAP sensor
[ Dodano: 03-07-2017, 19:57 ]
siemano udało się uruchomić fakt czekałem na wł±czonym zapłonie pół godziny ale i tak to nic nie dało ,zrobiłem inaczej przekręciłem stacyjkę na pierwsz± pozycję bez zapłonu i zdj±łem klemę minusow± założyłem z powrotem i próbowałem odpalać i nic, ale jak już praktycznie padł akumulator już ledwo kręcił prawie stan± bo wszystko zgasło kontrolki i wtedy co¶ mu się odwiesiło i odpalił widocznie trzeba go wyczerpać akumulator by komp się zresetował lol pozdro
|
|
|