To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Kabel AUX

lipiniak - 28-07-2017, 13:07
Temat postu: Kabel AUX
Witam,

Mam pytanie, czy do Carismy 1,6 Po lifcie, da się jakośwyciągnąć z radia kabel aux do podłączenia np telefonu do słuchania muzyki.

Wiem że można wymienić całe radio ale wiem też że po wymianie na niefabryczne traci sięwszystkie komunikaty na małym ekraniku.

Najlepszym rozwiązaniem było by po prostu wyciągnięcie/podpięcie kabla aux.

Da sięcośtakiego zrobić? Kombinował ktoś coś?

MerlinMulti - 03-09-2017, 23:57

Cześć,

Ja jakiś czas temu dorabiałem, do swojej Carismy (co prawda 1.9 DiD), kabel aux. Tak właściwie to wyjąłem radio i dałem mojemu elektrykowi, który zgodnie z opisami na tej stronie https://carpc-project.ru/AUX-MITSUBISHI-W142.html sobie poradził. Gra bardzo fajnie, choć nieco ciszej niż radio, ale bez żadnych szumów. Ostatnio wyprowadziłem sobie nawet dwa gniazda i jedną wtyczkę w różnych miejscach w samochodzie, tak aby każdy pasażer miał dogodny dostęp do audio oraz ładowania z USB ;) Jutro wrzucę jakieś zdjęcia.

mpoplaw - 06-09-2017, 06:47

Jak sobie kupiłem kasetę z kablem i z jekiem 3,5 wszędzie pełno tego, koszt 5-7 zł, gra i buczy, mnie wystarcza

Ps działa i z MP3 i z nawigacją i obsługuje rozmowy telefoniczne, jedyny problem to odpowiedni poziom głośności w telefonie, nie można w telefonie ustawić za głośno bo robi się sprzężenie, przed podłączeniem ustawiam telefon na 50% i wtedy jest git majonez 😀