To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Pajero II 2.5 td

adri727 - 01-08-2017, 19:53
Temat postu: Pajero II 2.5 td
Witam wszystkich !!! Mam Problem ze swoim Pajero od niedawnego czasu mam zwarcie w samochodzie dokładnie przy Akumulatorze jest duży bezpiecznik i non stop go wywala mechanik go polutował i powiedział ze to zwarcie Akumulator robi wymieniłem go ale on dalej sie grzeje pozdrawiam i dziekuję za radę Pomurzcie
jawaldek - 01-08-2017, 22:21
Temat postu: Re: Pajero II 2.5 td
adri727 napisał/a:
Witam wszystkich !!! Mam Problem ze swoim Pajero od niedawnego czasu mam zwarcie w samochodzie dokładnie przy Akumulatorze jest duży bezpiecznik i non stop go wywala mechanik go polutował i powiedział ze to zwarcie Akumulator robi wymieniłem go ale on dalej sie grzeje pozdrawiam i dziekuję za radę Pomurzcie
W pierwszej kolejności zlikwiduj druciarstwo mechanika i wstaw bezpiecznik. W drugiej kolejności zmień "mechanika" bo naraził Cię na pożar samochodu Po trzecie to przy elektryce na odległość to tak jak wróżyć czy spadnie 22 grudnia śnieg :) Po czwarte to idź teraz do samochodu i rozepnij klemy od aku !!!!!!!
Jeśli dobrze zrozumiałem to grzeje się akumulator podczas jazdy ?? zmień regulator ładowania .http://allegro.pl/regulator-napiecia-alternator-mitsubishi-pajero-i6820173157.html sprawdź tylko czy do Twojego alternatora :)

adri727 - 02-08-2017, 07:23
Temat postu: Re: Pajero II 2.5 td
adri727 napisał/a:

[ Dodano: 02-08-2017, 07:58 ]
Dziękuje za radę ale grzeje się bezpiecznik nie akumulator

MarcinKK - 04-08-2017, 20:54

Tam jest kilka dużych bezpieczników, który dokładnie ? Czy sprawdzałeś ładowanie jakie daje alternator ?