To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Most tył, otwieranie rozbiórka

Bablan - 04-10-2017, 19:37
Temat postu: Most tył, otwieranie rozbiórka
Witam szukałem ale nie znalazłem nic na temat jak otworzyć czy rozebrać tylny most, proszę o pomoc :roll:
Zepsuł mi się rd/lock pompka działa niestety blokada nie działa po wylaniu oleju na magnesie korka było kilka małych elementów stalowych jak by jakieś kawałki zębów?.
:cry:
Odkręciłem wał napędowy i popuściłem śruby od obudowy mostu odpiąłem odpowietrznik i kostkę od blokady i teraz PYTANIE:
co dalej muszę zrobić żeby to otworzyć, muszę wyciągać półośki czy to ciężko wyciągnąć czy są jakieś sposoby na to? proszę o krótki opis co muszę zrobić żeby to ustrojstwo otworzyć. Proszę o pomoc i Dziękuje. :roll:

[ Dodano: 07-10-2017, 14:08 ]
Wyciągnełem półosie i odkręciłem owszystkie śruby od "przedniej obudowy" mostu tylnego i ustrojstwo nie chce zejść ze szpilek czy to stary sylikon tak trzyma czy coś jeszcze?

Michał_PIII - 07-10-2017, 19:17
Temat postu: Re: Most tył, otwieranie rozbiórka
Bablan napisał/a:
Wyciągnełem półosie i odkręciłem owszystkie śruby od "przedniej obudowy" mostu tylnego i ustrojstwo nie chce zejść ze szpilek czy to stary sylikon tak trzyma czy coś jeszcze?

trzyma rdza, musisz sobie poradzić typowo siłowo

Bablan - 09-10-2017, 20:23
Temat postu: Gdzie kopic dwa tryby blokady
ok, rozebrałem wszystko nie było tak strasznie, musiałem tylko rozciąć łożyska bo za fiksa nie chciały zejść i ściągacz urwałem, bajka łożyska kupie,

PYTANIE: Gdzie kopic dwa tryby blokady które się zazębiają jak blokada jest włączona?

[ Dodano: 24-10-2017, 10:21 ]
Kupiłem cały dyfer taki jaki był 450zł, wszystko działa temat zamknięty. Pozdrawiam