|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Most tył, otwieranie rozbiórka |
Autor |
Wiadomość |
Bablan
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero II 2,5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2017, 19:37 Most tył, otwieranie rozbiórka
|
|
|
Witam szukałem ale nie znalazłem nic na temat jak otworzyć czy rozebrać tylny most, proszę o pomoc
Zepsuł mi się rd/lock pompka działa niestety blokada nie działa po wylaniu oleju na magnesie korka było kilka małych elementów stalowych jak by jakieś kawałki zębów?.
Odkręciłem wał napędowy i popuściłem śruby od obudowy mostu odpiąłem odpowietrznik i kostkę od blokady i teraz PYTANIE:
co dalej muszę zrobić żeby to otworzyć, muszę wyciągać półośki czy to ciężko wyciągnąć czy są jakieś sposoby na to? proszę o krótki opis co muszę zrobić żeby to ustrojstwo otworzyć. Proszę o pomoc i Dziękuje.
[ Dodano: 07-10-2017, 14:08 ]
Wyciągnełem półosie i odkręciłem owszystkie śruby od "przedniej obudowy" mostu tylnego i ustrojstwo nie chce zejść ze szpilek czy to stary sylikon tak trzyma czy coś jeszcze? |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 07-10-2017, 19:17 Re: Most tył, otwieranie rozbiórka
|
|
|
Bablan napisał/a: | Wyciągnełem półosie i odkręciłem owszystkie śruby od "przedniej obudowy" mostu tylnego i ustrojstwo nie chce zejść ze szpilek czy to stary sylikon tak trzyma czy coś jeszcze? |
trzyma rdza, musisz sobie poradzić typowo siłowo |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
Bablan
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero II 2,5 TD
|
Wysłany: 09-10-2017, 20:23 Gdzie kopic dwa tryby blokady
|
|
|
ok, rozebrałem wszystko nie było tak strasznie, musiałem tylko rozciąć łożyska bo za fiksa nie chciały zejść i ściągacz urwałem, bajka łożyska kupie,
PYTANIE: Gdzie kopic dwa tryby blokady które się zazębiają jak blokada jest włączona?
[ Dodano: 24-10-2017, 10:21 ]
Kupiłem cały dyfer taki jaki był 450zł, wszystko działa temat zamknięty. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|