| 

| Carisma - Techniczne - Śruba wahacza tylnego

Mario72max - 22-10-2017, 11:18
 Temat postu: Śruba wahacza tylnego
 Witam czy ukręcona śrubę w wahaczu można wymienić
 Krzyzak - 22-10-2017, 14:48

nom - niestety - czeka cię rozcinanie
 tam jest przyspawana od góry nakrętka i spawy puściły
 nie wiem dokładnie od czego zacząć bo nie miałem tej sytuacji, ale słyszałem, że się zdarza
 milo - 22-10-2017, 17:33

Śruby przechodzą przelotowo przez sanki mocowane są w karoserii   i pewnie trzeba zdemontować sanki
 http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=050

[ Dodano: 22-10-2017, 18:35 ]

| Mario72max napisał/a: |  	  | śruba od wahacza są tam dwie na tych gumach obraca mi się jedna z nich śruba teraz nie idzie jej odkręcić ani dokręcić . | 
 Jest opór czy lekko idzie?
 Krzyzak - 22-10-2017, 17:49

carisma nie ma wielowahacza - tam wahacz dolny może nie być mocowany przez sanki, ale bezpośrednio do elementów podwozia
 bazuję na innych Mitsu o takiej konstrukcji zawieszenia, gdzie też zdarzała się taka sytuacja
 milo - 22-10-2017, 18:31

| Krzyzak napisał/a: |  	  | carisma nie ma wielowahacza - tam wahacz dolny może nie być mocowany przez sanki, | 
 Ma jeden wahacz ale mocowanie  na fotce widać mocowanie gum wahacza aż jutro zajrzę u siebie
 http://allegro.pl/sanki-w...6708860558.html
 Jaro1974 - 22-10-2017, 21:26

Z tego co pamiętam to jedna śruba mocująca wahacz idzie na wylot przez sanki i do karoserii. I o ile się nie mylę to ta nakrętka znajduje się w podłużnicy. Chcąc się do niej dostać trzeba ciąć podłużnicę żeby przyblokować tą nakrętkę. Najlepiej zrobić okienko takie aby można było dojść migo matem, przyłapać ją i zaspawać okienko. Oczywiście zabezpieczyć to miejsce  jakimś środkiem do konserwacji.

[ Dodano: 22-10-2017, 22:37 ]
 Mała aktualizacja: Wszystkie śruby mocujące wahacz są na przelot przez sanki. Po doczytaniu pierwszego posta problem jest na mocowaniu tylnym (dwa otwory montażowe). Teraz jest tylko pytanie - na której śrubie - zewnętrznej czy wewnętrznej?

|  | 
 |  |