To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Komunikat Oleju

Albert0612 - 09-11-2017, 15:51
Temat postu: Komunikat Oleju
Witam 2 d temu samochód miał wymieniany cały olej i jak wsiadam i przekrece stacje to na komputerze wyskakuje mi ten znak oleju bez zadnej dopiski , i po chwili gasnie a w czasie jazdy nic nie wyskakuje. Olej mam bo sprawdzałem.

Co to może oznaczać ?

grzesiopol - 10-11-2017, 22:40

Może zalałeś Lotosa i dlatego taki komunikat :wink:
Rozumiem, że ta kontrolka zaświeca ci sie chwilę po odpaleniu silnika ale potem gaśnie?
Jaki olej miałeś wcześniej i jakim zalałeś, jaki przebieg pojazdu (rzeczywisty najlepiej).
Ta kontrolka to taka olejarka i pod spodem napis "check".

tyku - 11-11-2017, 17:34

Albert0612, Tak ma być. :D Widać to na tym filmiku: https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be lub https://www.youtube.com/watch?v=f1ChGZGRwvA :wink:
grzesiopol - 14-11-2017, 10:47

Albert0612 no i co dzieje sie coś, jak ci napisał tyku powyżej, jeżeli kontrolka świeci sie tylko przez bardzo krótką chwilę to jest to normalne, jeżeli dłużej to raczej normalne już nie jest.
Zmiana jakości oleju lub filtra może powodować spadek ciśnienia przy rozruchu ale w twoim przypadku jest to chyba tylko wrażenie, że jest coś nie tak. Po prostu obserwuj czy to się nie zmieni na dłuższe świecenie i tyle ale bez paniki. Tak się dzieje w większości samochodów. W przyszłości możesz założyć sobie filtr z zaworem zwrotnym wtedy to świecenie albo zniknie albo będzie szybko znikało. :wink:

Albert0612 - 15-11-2017, 20:58

Dzięki tylko mi się pojawia tak jak na drugim filmie i gaśnie po chwili :) , a pytanie do 1 filmu ta czerwona dioda co on ma za kierownicą co to jest ?
tyku - 15-11-2017, 21:03

Albert0612 napisał/a:
a pytanie do 1 filmu ta czerwona dioda co on ma za kierownicą co to jest ?
Dioda sygnalizacyjna od alarmu. :wink: