To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Brak światła

lewy_GA - 20-11-2017, 19:11
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Brak światła
Witam mam problem otóż,znikło mi lewe długie światło plus halogeny a mam podwójne.po wymianę żarówki w halogenie przejechałem kilka km i nagle brak.lewa kostka ma 2 plusy żarówka działa lewa żarówka ma 2 masy i nie działa.przelazniki podmienie manetka zmieniona i nic dalej to samo.gdzie szukać dalej?może ktoś ma schemat instalacji
Krzyzak - 20-11-2017, 21:26

sprawdzałeś bezpieczniki i przekaźniki? w tym przekaźnik od dalekosiężnych obok akumulatora
lewy_GA - 21-11-2017, 19:17

Tak nawet podmienilem na inny.jedno światło długie działa
Krzyzak - 22-11-2017, 08:28

jak dobrze pamiętam na obie strony są różne bezpieczniki, więc może jeden z nich się spalił
WreX - 20-12-2017, 10:00

lewy_GA, sprawdź miernikiem czy w gniazdach jest napięcie, jeżeli jest takie jak być powinno tzn około 12,5v (oczywiscie po włączeniu ich) a dalej nie świecą to problem jest z masą. Na szybko to trzeba dorobić kabel dokręcić go do budy i dolutować zamiast minusa.
Anonymous - 24-12-2017, 21:39

Nie dalej jak wczoraj sam miałem problem z światłami w swoim aucie. Winna byla manetka. Rozebralem ją i widzę że jest na stycznikach- może ona ma wine- mimo że podmieniona? Osobiście naprawiłem światła postojowe- jeden przewód byl załamany. Jak robiłem- wymieniłem wszystkie 4 od postojowych i mijania by był spokój.
awm591 - 29-12-2018, 11:06

WreX napisał/a:
lewy_GA, sprawdź miernikiem czy w gniazdach jest napięcie, jeżeli jest takie jak być powinno tzn około 12,5v (oczywiscie po włączeniu ich) a dalej nie świecą to problem jest z masą. Na szybko to trzeba dorobić kabel dokręcić go do budy i dolutować zamiast minusa.

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Zrobiłem tak jak mówisz, tylko teraz światło drogowe (prawe, to które naprawiałem) świeci razem ze światłami mijania. Lewe działa tak jak powinno, włącza się dopiero przy światłach długich. Jakiś pomysł?

przemek1602 - 29-12-2018, 14:58

U mnie zgniło kilkanaście cm kabli i wtyczek. Wymienione, działa.