To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Parowanie telefonu

MISIEK1981-M1 - 01-12-2017, 18:40
Temat postu: Parowanie telefonu
Witam, raz mi się udało pół roku temu ale teraz wymieniłem telefon i woła kod. Powtarzam go dwa razy i lipa. Nie wiem jak wejść w te pierwszą opcję gdzie pyta czy sparować telefon, język itd. Pomocy.
tokyo - 04-12-2017, 23:06

masz radio navi czy monitor multifunkcyjny?
MISIEK1981-M1 - 08-12-2017, 17:46

Zwykłe radio.
RomanK61 - 08-12-2017, 20:55

Mam radio zwykłe 2 DIN z kamerą cofania. Po zmianie telefonu na Huawei p10 lite nie mogłem połączyć się przez bluetooth. Wgranie nowego systemu w aso rozwiązało problem i teraz telefon łączy się przez bluetooth.
kamels90 - 10-12-2017, 14:53

Instrukcja parowania na YT (po angielsku):
https://www.youtube.com/watch?v=Kfvij2QkyEI

Tutaj masz instrukcje do ASXa, powinno tam pisać co i jak:
http://chomikuj.pl/maxwp/...ishi+ASX+MY2015

MISIEK1981-M1 - 10-12-2017, 17:13

Tylko że u mnie nie mówi tak jak na filmiku, tylko woła od razu kod. Za pierwszym parowaniem tak mówiła a teraz nie mogę dojść jak to zrobić żeby były te wszystkie komendy.
kamels90 - 10-12-2017, 18:22

Sprobuj wejsc w menu/ nastepnie wybrac opcje setup/ i tam gdzies byla opcja delete device. Skasuj wszystkie telefony ktore masz.

Nasteo ie znowu setup/ pairing option i dodaj nowe urzadzenie.
Jak nie pocziala nagraj jak to u Ciebie wyglada i podeslij film co i jak naciskach i tak aby komunikaty uslyszec

grzesiopol - 13-12-2017, 10:17

To co ci żąda kodu to nie jest kod do powiedzmy odblokowania tylko kod parowania, musisz podać cztery cyfry np, one, one, one, one i będzie to kod parowania urządzenia, wsłuchaj sie w komendy, parowanie urządzenia jest niezależne od rodzaju radia, bo tam jest oddzielny moduł.
MISIEK1981-M1 - 13-12-2017, 16:58

Dzięki za odpowiedź, tylko nie wiem jak to zrobiłem za pierwszym razem, że mówiła o kasowaniu parowaniu itd. Naciskam słuchawkę mówię setup i dupa, cały czas pyta o kod.
rastafara - 07-02-2018, 21:55

Zostane uznany za laika no ale w sumie słusznie...

Czy jezeli nie mam zadnych przyciskow na kierownicy to nie mam bluetoth hands free?
Moj amx ma trzy przyciski (jakby do telefonu) z prawej strony kierownicy... To znaczy w polsce to by bylo po lewej stronie...

probowalem je przyciskac (po sparowaniu mojego samsunga z menu telefonu - nie auta) i moge na przyklad wybierac i puszczac tym muzyke z telefonu, ale nic nie slychac niestety w glosnikach samochodu - nie wiem czy cos jest zepsute czy gdzies wyciszone??? Jakies pomysły?

grzesiopol - 08-02-2018, 07:51

Lewa to lewa czy w UK czy w pozostałej europie. Do BT są trzy przyciski po lewej stronie, poniżej lewego ramienia kierownicy. Dwie słuchawki i taki ryjek

zdjęcie kolegi mazin

Czy telefon masz sparowany z samochodem?, w niektórych radyjkach nie ma BT audio.

Telefon musisz sparować z samochodem, a wg. tego co napisałes nie masz połączenia z samochodem.

rastafara - 08-02-2018, 10:51

Slabo przeczytales - mowilem ze nie mam ZADNYCH przyciskow na kierownicy (no chyba ze zaliczasz klakson) moje przyciski sa na desce rozdzielczej miedzy kierownica a drzwiami (niektore auta maja w tym miejscu przelacznik swiatel - na przyklad opel) te przyciski to strzalka w gore i w dol oraz sluchawka. Telefon jest sparowany z autem bo jak ktos dzwoni to odbieram na tej sluchawce i moj glos slychac po drugiej stronie bez problemu, tylko ja niestety nie slysze rozmowcy... Nie wiem czy to problem z kompatybilnoscia telefonu z autem czy gdzies jest wcisniety przycisk "mute" czy cos jest poprostu zepsute (moj tel to samsung s7 edge)... Dodam jeszcze ze zadna pani do mnie nie mowi - nie wiem czy w tym modelu zaniechali tego patentu, czy poprzedni wlasciciel pania wyciszyl czy moze kable sie gdzies rozlaczyly...
grzesiopol - 08-02-2018, 12:26

rastafara napisał/a:
Moj amx ma trzy przyciski (jakby do telefonu) z prawej strony kierownicy...
raczej ty słabo pisałeś. Dlatego dopytywałem i wrzuciłem fotkę.
Nie masz BT jeżeli o to ci chodziło.

Najlepiej jakbyś wrzucił fotkę wtedy jakoś byśmy się dogadali. Bo tak to wróżenie z fusów.

rastafara - 08-02-2018, 20:05

Niestety nie potrafię wkleic zjecia. nie jestem mistrzem klawiatury...
mam adres

https://www.fotosik.pl/zdjecie/e0ff163966c80350

jan1994 - 08-02-2018, 21:39

@rastafara masz rozwiązanie inne niż w naszych ASX-ach, więc tu za wiele Ci nie pomożemy - ja pierwszy raz widzę taki układ przełączników - pogadaj z naszym guru @tokyo może on spotkał się z takim rozwiązaniem.