Outlander I GEN Techniczne - Oświetlenie tył
Andrzej30 - 05-12-2017, 17:34 Temat postu: Oświetlenie tył Witam serdecznie właśnie wymieniłem żarówki tył 2DUW21 /5W straciłem światła stop oprócz Led na spoilerze miał ktoś podobny problem ? Wcześniej działał chociaż prawy tył stop na starej żarówce. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Bzyk_R1 - 05-12-2017, 18:46
Jesteś pewien że nie pomyliło Ci się miejsce montażu? Wydaje mi się że wsadziłeś żarówki dwuwłóknowe w miejsce jednowłóknowej. Outlander Turbo ma stop w wewnętrznych światłach, tych od klapy. Na zewnątrz siedzą pozycyjne. Pewnie błahostka i dlatego znikły światła. Sprawdź to i jeżeli nie pomoże to się dalej zastanowimy.
Andrzej30 - 05-12-2017, 19:18
Jestem pozycję też wymieniłem na nowe,wszystko świeci oprócz lewy prawy stop. Zauważyłem że po przekręceniu zapłonu led od stopu jest delikatnie podświetlony, podejrzewam bezpiecznik ale łapy mi tak zgrabiały że zajrzę jutro. Dziekuję
Bzyk_R1 - 05-12-2017, 19:40
Wygląda jakby nie było masy, lub jakieś zwarcie. Posprawdzaj kostki przewody, niech ktoś trzyma hamulec i trzeba szukać.
Jaro1974 - 11-12-2017, 23:00
Jeżeli by padł bezpiecznik to w ogóle nie było by świateł stopu. Przyczyny szukałbym gdzie indziej. Teraz czas na pytanie: czy światła pozycyjne świecą się normalnie czyli obydwie lampy? w outkach po lifcie świecą się obydwa kółka w lampie w przeciwieństwie do przedlifta gdzie świeci się tylko kółko od zewnętrznej strony a od klapy jest tylko stop. Sprawdź jeszcze same żarówki - być może druciki na nich nie są w swoich miejscach i stąd delikatne podświetlenie centralnego stopu. Nie jestem specjalistą-elektrykiem ale tak na zdrowy rozum sobie to kalkuluję.
|
|
|