To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Swiatła pozycyjne LED przód i tył prawa strona problem.

bartas0086 - 10-12-2017, 13:40
Temat postu: Swiatła pozycyjne LED przód i tył prawa strona problem.
Witam. Jestem posiadaczem od około 6 miesięcy ASX-a z 2015roku.
Problem polega na tym że przednie(pozycyjne i DRL) i tylnie światła pozycyjne LED czasami się zapalają a potem gasną bądź lekko się żarzą. Światła STOP działają prawidłowo, mijania oraz drogowe prawidłowo. Nie wiem gdzie jest problem. Mogę jeszcze dodać że cały problem najpierw zaczął się od tylnego prawego pozycyjnego. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

kamels90 - 10-12-2017, 14:44

Myślę ze możesz mieć podobny problem do mojego:

http://forum.mitsumaniaki...1548936#1548936

Sprawdź przednie żarówki od świateł postojowych czy się nie przepaliły oraz światło od podświetlenia schowka w środku.

Pozdrawiam,

bartas0086 - 11-12-2017, 17:41

Dzięki kolego za odpowiedz lecz nie rozwiązało to mojego problemu ponieważ mój schowek nie jest podświetlany a w lampach przednich nie mam żarówek W5W jako postojowe. Zaobserwowałem że prawa tylna lampa się lekko pali gdy nie działa przedni prawy LED w zderzaku. Sprawdziłem podświetlenie tablicy i żarówki W5W sprawne.
Bohdan125 - 26-12-2017, 23:14

Wszystkie asx maja podświetlane schowki, tu jest twój problem (też to przerabiałem) zdemontować schowek następnie górna część odkręcić (trzy śruby) żarówka Led jest po prawej za kratką plastikową. Zmień Leda - problem z głowy.
matejko92 - 18-09-2019, 19:48
Temat postu: Potwierdzenie przypadku z oswietleniem tylnim prawym
Też miałem problem z lampą tylną prawą. Brak świateł podstawowych ale stop i kierunek działały.
Kupiłem nową lampę, ale nadal było to samo Znalazłem to forum i znalazłem ten wątek o świetleniu tylnym prawym i faktycznie miałem przepalone oświetlenie w schowku żarówkę wymieniłem i wszystko działa.
Pomoc opisana super, zdemontowałem schowek ,wykręciłem od góry trzy śrubki i po lewej stronie (ASX 2012r ) ukazała mi się żaróweczka. A tak w ogóle to nigdy bym na to nie wpadł że jest to połączenie szeregowe z tylnymi i może przednimi światłami drogowymi.
Ciekawe co Japończycy wymyślili z lewej strony.

zako7 - 20-09-2019, 09:21

Tu masz co i jak z oświetleniem schowka

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=105540

wiktor2011 - 06-12-2021, 09:53

u mnie jak spail się przednia pozycja to nie działa tylny led
pkulczykowski - 31-08-2022, 21:21

Na bank lampa w schowku. Wszyscy to już chyba przerobili.