Outlander II Ogólne - dziwne dźwięki nagłośnienia rockford fosgate
RAFGST - 04-01-2018, 08:28 Temat postu: dziwne dźwięki nagłośnienia rockford fosgate Witam, problem jak w temacie. Nieważne czy radio czy cd , raz na głośności ustawionej na poziom "15" gra normalnie, po chwili cichnie że nic nie słychać i dopiero jak zwiększe poziom na " 30" to słychać ale i tak nie głośno, poza tym zauważyłem tez że czasami nie gra nic jest cisza i szum dobiegający z głośników- to raz z przodu z lewego to pózniej z tyłu z prawego idt. dzieje się tak od 2 dni, dodam że jakiś miesiąc temu miałem kune pod maską, i niewiem czy oprócz przegryzionego wężyka od turbo nie zrobiła jeszcze czegoś. prosze o pomoc jeśli wie ktoś co się mogło stać
kajos - 04-01-2018, 20:19
zasilanie koncowki idzie od skrzynki z przodu
tam popatrz
rezon - 04-01-2018, 20:47
sprawdź czy nie masz wilgoci w pobliżu Rockforda pod fotelem pasażera. Łatwo się tam dostaje, a elektronika tego nie lubi
RAFGST - 05-01-2018, 10:02
Dzięki wielkie za pomoc, dziś sprawdzę
[ Dodano: 13-01-2018, 20:36 ]
CZY WIE KTOŚ MOŻE JAK WYCIĄGNĄĆ WZMACNIACZ Z POD FOTELA PASAŻERA? CZY ABY GO WYCIĄGNĄĆ NALEŻY ODKRĘCIĆ FOTEL?
Bizi78 - 13-01-2018, 21:10
Zobacz w manualu w:
Chasiss electrical amplifier.
http://mmc-manuals.ru/man...12/index_M1.htm
kajos - 14-01-2018, 11:36
Tak trzeba odkręcić fotel
Ale to proste
Ja dłużej meczylem się z wypięciem wtyczek ogrzewania foteli/srs
Gotycki_Zdun - 14-01-2018, 17:30
Nie trzeba wyciągać fotela aby wygrzebać spod niego wzmacniacz.
RAFGST - 14-01-2018, 18:51
Muszę go wyciągnąć i wysuszyć. Bo albo gra albo nie gra. To albo Buczy. Chyba wilgoć jest
kajos - 14-01-2018, 21:21
Gotycki_Zdun napisał/a: | Nie trzeba wyciągać fotela aby wygrzebać spod niego wzmacniacz. |
Jak 1wszy raz będzie wyciągał to łatwiej jemu będzie jak odkręci fotel
tokyo - 15-01-2018, 02:16
Jezeli masz taka sytuacje to wyciagnij radio prawdopodobnie nie ma styku pomiedzy kostka radia a instalacja - srednia kostka - nie ma styku na transmisji danych do dzwieku. Jakie masz radio?
RAFGST - 15-01-2018, 09:21
Radio z ze zmieniarka cd rockford fostage
[ Dodano: 22-01-2018, 10:56 ]
Odkręciłem fotel i wzmacniacz- prosta robota, wzmacniacz był cały tłusty i brudny, wyczyściłem zostawiłem go na kilka godzin w temperaturze 22 st. i poskładałem wszystko, dosłownie 1 dzień było ok. auto nie jest garażowane, na zewnątrz mróz. po jednym dniu wszystko wróciło do stanu przed czyszczeniem i demontażem wzmacniacza, czyli raz gra albo cicza, to znowu buczą głośniki, raz lewe, raz prawe albo kazdy z osobna,
wezmę się chyba za wyciągniecie radia, jak to niepomoże to nie mam juz pomysłów
RAFGST - 11-02-2018, 21:20 Temat postu: Do wszystkich mających problem z rockford w naszych miśkach W końcu nadszedł czas po trwającej od listopada 2017r nie równej walki z awarią sprzętu grającego rockford. Tak jak pisałem już wielokrotnie w innych postach, rockford raz grał lub nie grał. To było ciszej lub głośniej., to znowu piski i szumy z glośników. Czyściłem i suszyłem radio i wzmacniacz, ale bez rezultatu. Aż tydzień temu postanowiłem stoczyć ostatnią walkę. Na myśl od razu trafił wzmacniacz - bo co innego. Oddałem go do serwisu w jeleniej górze. Po tygodniu był już naprawiony. Zapłaciłem 150zl.okazalo się że jeden z układów został "zalany", ale nie woda-woda tam nie ma jak się dostać, chyba że ktoś wiadro wyleje.jako że byłem zdziwiony Pan z serwisu mi powiedział :"panie, żeby Pan widział co się dzieje w sprzęcie w Audi Q7 czy BMW x5 tam to są cyrki, i dużo droższe. Tam woda po antenie się leje do środka." wróciłem do domu i już nie wyzwam Miśka, wszystko działa
No i fajnie cieszymy się razem z Tobą tylko po co dwa tematy o tym samym?
Tafla - 11-02-2018, 21:54
To co zalało? Woda się skondensowała?
RAFGST - 12-02-2018, 05:17
Tak, wyczyścili to, a i jeszcze zimny lut był
barzuc - 12-02-2018, 20:35
A właśnie coś takiego mi się dziś przytrafiło. Rano do auta - cisza (ponieważ w samej stacji szwankuje ekran dotykowy to olałem - może ona) tylko dziwne wędrujące po głośnikach szumy. Restart sprzętu nie pomógł... po południu wsiadam i odpalam - nadal cisza i dziwne dźwięki z różnych głośników. Pomyślałem, że może bezpiecznik od wzmacniacza - idę sprawdzić ale najpierw moja żona mówi, że ona spróbuje... włącza zapłon a radio gra jak ta lala... Po poście @RAFGST - już wiem gdzie szukać - dziękuję Jak się powtórzy - wzmacniacz na warsztat.
|
|
|