Chcę kupić Lancera! - Zakup Lancer CS0 2006 sedan
Tropheus - 10-01-2018, 10:23 Temat postu: Zakup Lancer CS0 2006 sedan Witam wszystkich serdecznie. Przymierzam się do zakupu lancera z rocznika 2006 z silnikiem 1.6 pozostawionego w rozliczeniu w salonie. Ogólnie auto sprawia wrażenie zadbanego egzemplarza, brak jakiejkolwiek rdzy na podłodze nadkolach itp. Jedyne co pokryte jest rdzą to elementy pod maską, a mianowicie wszelkie opaski, mocowania amortyzatorów, uchwyty od chłodnicy. Tutaj pojawia się moje pytanie- czy ten typ tak ma? Może macie jakieś porady na do zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach auta?
Z góry dziękuję
Klark - 11-01-2018, 19:42
Tropheus sam mam Lancera, niejednego widziałem i pod maską ten typ tak ma... Na co zwrócić uwagę - chyba jak przy każdym zakupie auta, dosłownie na wszystko. Warto sprawdzić stan zawieszenia i prowadnic na podnośniku, pod maską śruby czy nie były odkręcane. Koniecznie zajrzyj na mocowania drzwi (jak są otwarte zajrzyj między drzwi a kokpit są tam nakładki i śruby mocujące pomalowane w kolorze nadwozia). Z rzeczy istotnych data produkcji szyb, napinaczy pasów bezpieczeństwa, "kombinacji" przy desce rozdzielczej.
Hornet - 12-01-2018, 16:41
Tak jak napisał Klark - ten typ tak ma. Górne mocowania amortyzatorów to element wymienny. Pordzewiałe mocowania chłodnicy, czy np śruby przednich lamp wg mnie to oznaka, ze są oryginalne. Moje mocowanie mnie już drażniły - pomalowałem we własnym zakresie
|
|
|