|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup Lancer CS0 2006 sedan |
Autor |
Wiadomość |
Tropheus
Nowy Forumowicz
Auto: Punto 2 fl
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2018, 10:23 Zakup Lancer CS0 2006 sedan
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Przymierzam się do zakupu lancera z rocznika 2006 z silnikiem 1.6 pozostawionego w rozliczeniu w salonie. Ogólnie auto sprawia wrażenie zadbanego egzemplarza, brak jakiejkolwiek rdzy na podłodze nadkolach itp. Jedyne co pokryte jest rdzą to elementy pod maską, a mianowicie wszelkie opaski, mocowania amortyzatorów, uchwyty od chłodnicy. Tutaj pojawia się moje pytanie- czy ten typ tak ma? Może macie jakieś porady na do zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach auta?
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 11-01-2018, 19:42
|
|
|
Tropheus sam mam Lancera, niejednego widziałem i pod maską ten typ tak ma... Na co zwrócić uwagę - chyba jak przy każdym zakupie auta, dosłownie na wszystko. Warto sprawdzić stan zawieszenia i prowadnic na podnośniku, pod maską śruby czy nie były odkręcane. Koniecznie zajrzyj na mocowania drzwi (jak są otwarte zajrzyj między drzwi a kokpit są tam nakładki i śruby mocujące pomalowane w kolorze nadwozia). Z rzeczy istotnych data produkcji szyb, napinaczy pasów bezpieczeństwa, "kombinacji" przy desce rozdzielczej. |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 12-01-2018, 16:41
|
|
|
Tak jak napisał Klark - ten typ tak ma. Górne mocowania amortyzatorów to element wymienny. Pordzewiałe mocowania chłodnicy, czy np śruby przednich lamp wg mnie to oznaka, ze są oryginalne. Moje mocowanie mnie już drażniły - pomalowałem we własnym zakresie |
|
|
|
 |
|
|