To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Fotele z tyłu i próg

Dunios - 14-01-2018, 13:58
Temat postu: Fotele z tyłu i próg
Witam chyba jestem ułomny bo nie mogę foteli z tyłu na blokadkę zaczepić . gdy klikam przycisk na oparciu to nci się nie zaczepia . Jak zaczepić te fotele ? i jeszcze jedno pytanko , wymieniałem błotnik lewy i czy pomiędzy progiem a błotnikiem przelecieć sylikonem czy próg od tej strony jest zamknięty ? z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam :)
jacek11 - 14-01-2018, 14:56

Przycisk naciskasz,jak chcesz fotele złożyć,a potem wystarczy je zatrzasnąć.
Nie przypominam sobie,aby między progiem a błotnikiem były jakieś uszczelnienia. Nadkole plastykowe zapobiega dostawaniu się tam nieczystości wyrzucanych z opon.

larelijux - 14-01-2018, 15:02

Dunios, wystarczy użyć trochę siły i wskakują na miejsce :p
Dunios - 15-01-2018, 00:15

Właśnie bałem się pchać na siłę , bo coś rozpierdzielę :P chodzi mi o ten metalowy błotnik czy inaczej zwał nadkole. Bo miałem malowany lewy bok i zderzak . I właśnie się zastanawiam czy od tej strony jest próg zamknięty czy sylikonem na łączeniu poprawić ;)
robertdg - 15-01-2018, 08:07

Żadnych sylikonów
Dunios - 15-01-2018, 22:44

jeszcze jedno pytanko mam, czy termometr od temp. zewnętrznej jest w zderzaku ? ;)
robertdg - 16-01-2018, 07:50

Za zderzakiem jest zamontowany
Łukasss - 06-02-2018, 12:23

stojąc przodem do samochodu po prawej stronie na wysokości połowy grila jeśli masz osłone to widać tylko "palec"
lokiec97 - 08-01-2019, 06:35

albo jestem jakiś ułomny :D albo nie wiem, też mam problem ze złożeniem oparć z tyłu :D tzn w focusie jak składałem to nie było problemu samo zaskakiwało a tutaj tego nie ma, czy jest możliwość że coś mi się rozwaliło ?

oparcia były złożone (fotele tylne) bo były przewożone koła (nowy nabytek, mitsubishi galant 2000r, avance) teraz chce to zrobić żeby było normalnie, to fotele bez problemu cofają się do normalnej pozycji tzn te oparcia, ale nie zaskakują tzn nie blokują się wgl czy może jest jakaś kolejność, lewe,prawe czy bez znaczenia ? autko sedan ogolnie.

-Fenek- - 08-01-2019, 07:53

Bez znaczenia. Powinny zaskoczyć same.
Nie wiem jak tam wygląda mechanizm, bo nigdy do tego nie zaglądałem, ale może można tam włożyć palec czy jakiś śrubokręt i sprawdzić, czy coś się nie zablokowało w pozycji zwolnionego zaczepu. Teoretycznie, przy wciskaniu przycisku od składania foteli coś się powinno poruszyć.
Możesz też użyć trochę siły i sprawdzić, czy nie da się ich ruszyć. Może by je trochę popsikać jakimś suchym smarem?

Krzyzak - 08-01-2019, 08:36

złóż z rozpędu ;)
lokiec97 - 08-01-2019, 08:44

hmmmm , zobaczymy ;D sprawdze dzisiaj no nie powiem swiezy nabytek i mechanizm bylby [edit] az szkoda :D
jacek11 - 08-01-2019, 13:32

Może kupiłeś fotele z kombi. Gdzieś ktoś pisał,że trzeba coś przerobić.
Ajron - 09-01-2019, 12:48

Miałem problem, żeby położyć oparcie kanapy, przeszukałem dziesiątki tematów, no i podobno były wersje, gdzie składanie/rozkładanie należało wykonywać w odpowiedniej kolejności. Spróbuj np. położyć mniejszą część, nim postawisz większą, może na odwrót, pokombinuj, a jak nie, to chyba serio coś zwalone i metodą "na koło" sprzedawca Cię wykiwał :D
postook - 16-04-2019, 15:27

Spróbuj wyszukać odpowiedź w YouTube. Trudno opisać to pytanie. Jest to częsty problem, możesz znaleźć odpowiedni film bez problemów.