Outlander I GEN Techniczne - Reflektory przednie
bmnazaruk - 24-01-2018, 14:05 Temat postu: Reflektory przednie Dzień dobry, niestety nie potrafiłem znaleźć podobnego tematu w tym dziale - jeśli jednak już coś o tym było - proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
Poprzedni właściciel wymienił w Outlanderze przednie reflektory na jakieś tanie zamienniki. Podobno zrobił to wiosną 2017, więc jest to całkiem świeży sprzęt. Po ostatnim myciu auta, a teraz nawet po nocy widzę, że reflektory są zaparowane od środka. Czy mogę je jakoś uszczelnić? Próbował ktoś takiego zabiegu? Niestety nowe reflektory to wydatek ponad 1200 zł za komplet - jakoś mi się to nie uśmiecha.
staszq2 - 25-01-2018, 15:41
bmnazaruk napisał/a: | reflektory są zaparowane od środka. |
Typowy przypadek w przedliftach...
Po pierwsze sprawdź czy aby na pewno już nie popękały, a uszczelnić możesz tak jak w każdym reflektorze w którym da się ściągnąć klosz - czyli silikonem dokoła i założyć klosz
luk2501 - 25-01-2018, 22:54
Kolego sprawdź sobie pod maską, na lampach powinny być gumowe nakładki na odpowietrzniki, spróbuj zdjąć od tej strony z której jest za parowany reflektor. Powinno pomóc.
majchas01T - 26-01-2018, 14:47
Hej,
Do uzupełnienia lamp nie polecam silikonu. Polecam klej butylowy - taki specjalny pasek, który umieszczasz w miejscu styku kloszy z korpusem lampy. Możesz znaleźć coś takiego na Ali albo np na stronce firmy, która zajmuje się retrofitem lamp.
Bizi78 - 26-01-2018, 19:11
W ASO renault można kupić specjalną masę.
Jak nie zapomnę to po pracy rzucę linkiem.
[ Dodano: 26-01-2018, 19:21 ]
Takie coś mi polecił pewien mitsumaniak .
http://www.skleprenaultwa...lt-i-Dacia/1152
Stacho51 - 01-06-2018, 15:54
Poprzedni właściciel wymienił w OT 1 przednie reflektory na jakąś "chińszczyznę" które nie mają silniczków regulacji wysokości. Ma mi dać te silniczki od starych. Czy da się je zamontować do tych nowych?
krzychu - 01-06-2018, 15:55
Jeśli to chińszczyzny to diagnosta powinien się dopatrzeć braku homologacji.... Coraz częściej sprawdzają.
Bzyk_R1 - 01-06-2018, 17:03
krzychu, chyba nie o to pyta autor postu prawda?
Stacho51, zależy jakie wykonanie i czy jest miejsce na nie. Musisz przymierzyć. A tak poza tym to chodzi chyba o O1 a nie o O1T ? Masz przedlifta tak?
krzychu - 01-06-2018, 19:53
Pyta nie o to, ale po co się napracować, ponieść jakieś koszty czy stracić czas jak samochód nie powinien przejść następnego badania technicznego....
To może niech da całe stare reflektory i będzie bezpieczniej i trwalej je reanimować?
Bizi78 - 01-06-2018, 20:05
krzychu napisał/a: | jak samochód nie powinien przejść następnego badania technicznego.... |
Kolega pisząc o chińszczyźnie miał pewnie na myśli tanie zamienniki z homologacją a nie o jakiś ledach czy xenonach z aliexprees .
Co do naprawy starych to w O1 był problem pękających kloszy a tego raczej się nie naprawi.
krzychu - 01-06-2018, 22:22
Tanie zamienniki często nie maja homologacji... Ale oczywiście może tak być że są homologowane tylko bez silniczków które trzeba przełożyć...
Stacho51 - 02-06-2018, 23:44
krzychu napisał/a: | Tanie zamienniki często nie maja homologacji... Ale oczywiście może tak być że są homologowane tylko bez silniczków które trzeba przełożyć... |
Właśnie o to pytam, czy da się przełożyć?
[ Dodano: 10-06-2018, 08:15 ]
Czy by wyjąć reflektor trzeba zdemontować zderzak?
Bzyk_R1 - 10-06-2018, 09:12
Tak musisz. Wypinasz spinki grilla, wyjmujesz nerki, odpinasz spinki łączące zderzak z nadkolami i zderzak ze wzmocnieniem przednim od spodu, potem dwie śruby na klucz 10 na łączeniu zderzaka i błotników, dwie śruby za nerkami od góry wchodzące we wzmocnienie, również na klucz 10. Odpinasz dwie wtyczki i ewentualnie przewód wodny jeżeli masz spryskiwacze lamp. Stanowczym ruchem ciągniesz za dół zderzaka potem równolegle do podłoża do przodu wyciagasz.
Stacho51 - 10-06-2018, 09:17
Dzięki
|
|
|