[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A] Wspomaganie???
zyziowaty - 29-01-2018, 03:20 Temat postu: [EA3A] Wspomaganie??? Problem wyskoczył z dnia na dzień - wspomaganie w moim miśku nigdy nie było rewelacyjne, ale z początkiem roku kierownica przestała "odbijać" po wyjściu z zakrętu, trzeba pomagać - jakieś sugestie?
pzdr
zyziowaty
szwagierr - 29-01-2018, 08:27
Sprawdź czy kierownica obraca się lekko przy wyłączonym silniku i podniesionych przednich kołach.
Krzyzak - 29-01-2018, 09:14
za odbijanie kiery odpowiadają banany - więc są pierwsze do sprawdzenia
no i zwrotnica obraca się na sworzniu prostego, więc oba sworznie do sprawdzenia
milo - 29-01-2018, 15:04
zyziowaty napisał/a: | kierownica przestała "odbijać" po wyjściu z zakrętu, trzeba pomagać - jakieś sugestie? |
Wszystkie sworznie razem z górnym wahaczem do sprawdzenie ,u mnie po wymianie końcówek drążków kierowniczych tez nie odbijała ale juz sie normuje
zyziowaty - 30-01-2018, 00:25
To akurat jasne - przez 12 lat parę prostych i bananów wymieniłem - zawsze początkowo chodziły z oporem i z czasem wszystko wracało do normy. Ostatnio nic nie dłubałem w zawieszeniu - może nadszedł czas na górny wahacz, a dokładniej jego sworzeń? - jeszcze nie był wymieniany. Znajomi stawiają na maglownicę/pompę/płyn, ale nie do końca chce mi się w to wierzyć... Każdy Wasz pomysł będzie wzięty pod uwagę
pzdr
zyziowaty
|
|
|