[97-04]Galant EAxA/W - drzwi anglik
vrangsinn - 11-02-2018, 11:36 Temat postu: drzwi anglik szybkie pytanko...czy drzwi od anglika przednie...są w obu przypadkach (w sensie kierowca-pasażer) zamienne z wersją EU (lusterko, zawias itd)??
bo po 4 miechach znalazlem drzwi w a69 ideal tyle ze od anglika...
joujoujou - 11-02-2018, 11:42
Lusterka są pod innym kątem (odwrotnie LHD vs RHD). To z reguły utrudnia bądź wręcz uniemożliwia ich używanie gdy się je przeszczepi, niemniej jednak zdarzają się wyjątki.
vrangsinn - 11-02-2018, 11:58
joujoujou napisał/a: | Lusterka są pod innym kątem (odwrotnie LHD vs RHD). To z reguły utrudnia bądź wręcz uniemożliwia ich używanie gdy się je przeszczepi, niemniej jednak zdarzają się wyjątki. |
właśnie tak myślałem że lusterka będą największym problemem...nie mniej tymi wyjątkami nie ma 100% pewności...może ktoś przekładał...??
jacek11 - 11-02-2018, 12:04
Chłopaki przekładali VR4 Przecież. nie przypominam sobie,aby mieli taki kłopot.
Hugo - 11-02-2018, 16:20
Same lusterka są identyczne, różne są tylko podstawy (pod innym kątem).
vrangsinn - 11-02-2018, 16:29
Hugo napisał/a: | Same lusterka są identyczne, różne są tylko podstawy (pod innym kątem). |
czyli da sie to zrobic, tzn pzełożyc bez problemu...??qrde no to chyba nie mam co sie zastanawiac tylko kupowac...
Hugo - 11-02-2018, 20:07
vrangsinn napisał/a: | czy drzwi od anglika przednie...są w obu przypadkach (w sensie kierowca-pasażer) zamienne z wersją EU | Tak, same drzwi są identyczne. Różnią się jedynie wiązkami elektrycznymi, wkładkami zamków w klamkach (w EU prawa wkładka ma wtyczkę, w angolu lewa) i podnośnikami elektrycznych szyb. Te elementy musisz przełożyć z drzwi EU do drzwi z angola, oczywiście plus lusterko, a właściwie wystarczy, jak wyżej napisałem, samą podstawę. Jak spojrzysz na podstawy lusterek EU to od dołu masz oznaczenie LHD (Left Hand Drive), a na podstawach lusterek z angola masz RHD (Right Hand Drive).
vrangsinn napisał/a: | czyli da sie to zrobic, tzn pzełożyc bez problemu...??qrde no to chyba nie mam co sie zastanawiac tylko kupowac... | Jak masz nieuszkodzoną podstawę lusterka LHD to tylko brać lusterko RHD i przekładać podstawę. Niestety do zamiany podstaw lusterek musisz odciąć wtyczki (7 kabli), bo wtyczka nie przejdzie przez otwór w podstawie i po przełożeniu kabli do nowej podstawy polutować je na nowo. Jakby co wkłady (lustra) też są identyczne.
P.S. Mam w swoim Galu prawe przednie drzwi z anglika, pasują idealnie
|
|
|