To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 - Poznań

crushyna - 13-02-2018, 15:08
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 - Poznań
Cześć!

Czy ktoś z Was może widział ten o to egzemplarz, albo widzi na zdjęciach podejrzane rzeczy?
W przebieg raczej nie wierzę, ale generalnie nie mam z tym większego problemu.

Przy ewentualnych oględzinach (jest to obok mnie, więc pewno się wybiorę) - na co zwracać uwagę poza oczywiście mocowaniami od amortyzatorów przednich? Tylnej belki raczej nie sprawdzę od ręki :/
Czy da się jakoś zawczasu "wychwycić", że pada skrzynia biegów?
Szukać gdzieś jakichś podejrzanych dźwięków? Na co jeszcze zwracać uwagę przy tym egzemplarzu (poza tymi informacjami zawartymi w poradniku kupującego ;) )

Galant VIII / 2002 / kombi / Benzyna - Poznań

Paweł84 - 13-02-2018, 15:23

regeneracja skrzyni kosztuje 1500zł wiec nie wiem jakie masz obawy
robertdg - 13-02-2018, 18:36

Skrzynia jako taka nie pada ale łożyska w niej - no chyba ze miala nieumiejetnego uzytkownika to i synchronizatory, ale jezeli łozyska zaczynaja sie konczyc to rzepoli przy przyspieszaniu i przy hamowaniu silnikiem - na da sie tego pomylić z niczym innym bo dzwieki ustaja przy wcisnietym sprzegle
crushyna - 15-02-2018, 19:52

Kupiony ;)
Stan bardzo zadowalający. Kopułki zawczasu zrobione, delikatny osad rdzy na wierzchu ;)
Na tylnym nadkolu rzecz jasna wychodzi, ale też jest zrobione (na moje słabo, no ale niech będzie).
Cała elektryka cacy - wszystko działa. Od elektrycznych siedzeń po grzanie dupy.
Coś delikatnie przeskakuje w kierownicy przy skręcaniu w lewo - pomysł?
W dodatku bardzo szumi przy prędkości powyżej 60km/h - podejrzewam łożyska, ale z drugiej strony samochód toczy się z górki bez problemu.
No i biegi wchodzą ciężko. Nic nie wyje, szumi czy zgrzyta w skrzyni, ale momentami nie mogę wbić biegów (przejście na 2 i kolejny bieg zawsze pomaga) - mam nadzieję, że to wybierak :)

Hugo - 15-02-2018, 20:44

crushyna napisał/a:
W dodatku bardzo szumi przy prędkości powyżej 60km/h - podejrzewam łożyska, ale z drugiej strony samochód toczy się z górki bez problemu.
Standard w tym aucie, któreś łożysko/a koła/kół. Tak przy okazji im bardziej zużyte łożysko tym większego luzu dostaje i lżej się obraca :wink: