To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - jakie Et ?

fazerus - 06-03-2018, 13:46
Temat postu: jakie Et ?
Witam
Potrzebuje zakupic felgi 16(do opon zimowych) czy ktos z kolegow moze mi podpowiedziedziec jakie wartosci ET moge zastosowac aby nic nie obcieralo wyczytalem ze powinny pasowac od mazdy, kia, huynday najlepiej z oznaczeniem JJ . Mam znalezione felgi od mazdy r16 7jj et50 i moje pytanie czy nie beda obcieraly o elementy zawieszenie moze ktos wymienial juz i ma doswiadczenie w jakim zakresie felg mozna sie poruszac. Ewentualnie mozeby by stworzyc jakas tabele dla roznych rozmiarow felg ktore pasuja bo nie widze takiego tematu ...

kruhy84 - 06-03-2018, 17:28

a nie prościej zajrzeć do instrukcji i zakupić takie jak zaleca producent???
Moody - 06-03-2018, 17:48

Nie ryzykuj. Przejedź się do swojego ulubionego oponiarza i zapytaj. Może nawet mieć taką felgę i za niewielką opłatą założy na nią jakąś używaną gumę i da przymierzyć.
fazerus - 06-03-2018, 18:13

No jak zwykle w takich przypadkach sprawa jest pilna mam teraz stalowki na zimowkach zalozone 4 sezon i jedna mi strasznie bije podczas jazdy(wywazalem i raczej sie nie poprawilo dadam ze cale zawieszenie przod tyl nowe amrtyzatory sprezyny koncowki itp.) wiec postanowilem wymienic caly komplet na jakies aluski jednak czas mnie goni bo wyjezdzam (juz tak z musu przejechalem ladnych pare tys a zaraz beda nastepne, niechcialbym kolejnych rzeczy wymieniac...). Wiec chcialbym na szybko cos kupic oczywiscie jak najtaniej a w miare ladnie ;) podjade wiec przymierze te od mazdy zobaczymy moze akurat skoro brak konkretnych porad
Bizi78 - 06-03-2018, 18:39

Info z manuala dla rocznika 2007.

A tutaj z instrukcji obsługi.