jakie Et ? |
Autor |
Wiadomość |
fazerus
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Outlander 2.0 Did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2018, 13:46 jakie Et ?
|
|
|
Witam
Potrzebuje zakupic felgi 16(do opon zimowych) czy ktos z kolegow moze mi podpowiedziedziec jakie wartosci ET moge zastosowac aby nic nie obcieralo wyczytalem ze powinny pasowac od mazdy, kia, huynday najlepiej z oznaczeniem JJ . Mam znalezione felgi od mazdy r16 7jj et50 i moje pytanie czy nie beda obcieraly o elementy zawieszenie moze ktos wymienial juz i ma doswiadczenie w jakim zakresie felg mozna sie poruszac. Ewentualnie mozeby by stworzyc jakas tabele dla roznych rozmiarow felg ktore pasuja bo nie widze takiego tematu ... |
|
|
|
 |
kruhy84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 168 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 06-03-2018, 17:28
|
|
|
a nie prościej zajrzeć do instrukcji i zakupić takie jak zaleca producent??? |
|
|
|
 |
Moody
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Kwi 2015 Posty: 404 Skąd: Wielkopolska, PNT
|
Wysłany: 06-03-2018, 17:48
|
|
|
Nie ryzykuj. Przejedź się do swojego ulubionego oponiarza i zapytaj. Może nawet mieć taką felgę i za niewielką opłatą założy na nią jakąś używaną gumę i da przymierzyć. |
|
|
|
 |
fazerus
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Outlander 2.0 Did
|
Wysłany: 06-03-2018, 18:13
|
|
|
No jak zwykle w takich przypadkach sprawa jest pilna mam teraz stalowki na zimowkach zalozone 4 sezon i jedna mi strasznie bije podczas jazdy(wywazalem i raczej sie nie poprawilo dadam ze cale zawieszenie przod tyl nowe amrtyzatory sprezyny koncowki itp.) wiec postanowilem wymienic caly komplet na jakies aluski jednak czas mnie goni bo wyjezdzam (juz tak z musu przejechalem ladnych pare tys a zaraz beda nastepne, niechcialbym kolejnych rzeczy wymieniac...). Wiec chcialbym na szybko cos kupic oczywiscie jak najtaniej a w miare ladnie podjade wiec przymierze te od mazdy zobaczymy moze akurat skoro brak konkretnych porad |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21026 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 06-03-2018, 18:39
|
|
|
Info z manuala dla rocznika 2007.
A tutaj z instrukcji obsługi.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|