Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Sprzęgło klimatyzacji głośna praca
scotek - 17-07-2018, 22:20 Temat postu: [II 2.0 DID] Sprzęgło klimatyzacji głośna praca Cześć wszystkim!
Podczas pracy klimatyzacji sprężarka nie pracuje cały czas, ale przy zasprzęglaniu słychać bardzo głośny klik/trzask. Nie chciałbym dopuścić do jakiejś poważnej awarii dlatego chciałbym wiedzieć czym może być to spowodowane i jak to naprawić.
Pozdrawiam,
PK
kajos - 18-07-2018, 06:08
awarii nie spowoduje to zadnej
miski poprostu tak maja
sprawdz moze czy na manualnym nawiewie zalacza siecaly czas
RAFGST - 18-07-2018, 07:30
powodem głośnej pracy może być np. nalot rdzy na sprzęgiełku od klimy, ja bym ostrożnie do tego tematu podchodził, gdyż w clio jeżdziłem bez nabitej climy, a gdy już ją nabiłem było słcyhać metaliczne tarcie- okazało sie ze po tygodniu zatarło sie właśnie sprzęgiełko od klimy. To jest chyba tak że jak nie używasz klimy to ono nie ma smarowania,dlatego zalecają nawet zimą załączać klime czasami- raz zeby odparować a dwa żeby było smarowanie.
Sprawdź owe sprzęgło- koszt nie duży a i pózniej mniej wydatków.
pozdrawiam
radzik1 - 18-07-2018, 09:44
Normalna sprawa przy załączaniu klimatyzacji słychać trzask sprzęgła sprężarki.
Moody - 18-07-2018, 19:07
RAFGST napisał/a: | powodem głośnej pracy może być np. nalot rdzy na sprzęgiełku od klimy, ja bym ostrożnie do tego tematu podchodził, gdyż w clio jeżdziłem bez nabitej climy, a gdy już ją nabiłem było słcyhać metaliczne tarcie- okazało sie ze po tygodniu zatarło sie właśnie sprzęgiełko od klimy. To jest chyba tak że jak nie używasz klimy to ono nie ma smarowania,dlatego zalecają nawet zimą załączać klime czasami- raz zeby odparować a dwa żeby było smarowanie.
Sprawdź owe sprzęgło- koszt nie duży a i pózniej mniej wydatków.
pozdrawiam |
E, coś mylisz. To sprzęgło jest typu suchego - niczym nie smarowane. Pracuje na wolnym powietrzu bez obudowy. Pewno zatarłeś pompę ale nie sprzęgło.
No dzisiaj tak straszą, żeby klimę nawet zimą włączać bo się smaruje. Tylko po co ma się smarować coś co pozostaje w bezruchu? Czynnik jest pod ciśnieniem więc jest wepchnięty w każdą szczelinę.
Mam jeszcze w domu auto alkoholowo pełnoletnie czyli 21 lat - nabieg bliski 300 tys. i klima włączana tylko i wyłącznie gdy jest potrzeba. Nigdy zimą. I żadnych awarii. I nadal jest cicho a nie takie klapanie jak w tych naszych wynalazkach.
Dzisiaj w 4007 redukuję szczelinę. Zobaczymy czy się akustycznie coś poprawi.
scotek - 18-07-2018, 21:20
Czytałem o redukcji tej szczeliny i własnie chciałem to ogarnąć. Tylko chciałbym iść z gotowym rozwiązaniem do mechaniora, żeby mi nie powiedział że sprezarka do wymiany...
|
|
|