To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Pomocy !!!

Sku4voll - 04-09-2018, 21:46
Temat postu: Pomocy !!!
Siemka. Mam problem z Miśkiem, dzisiaj o godzinie 17:00 pierdyknął sworzeń wahacza dolnego, no i niestety wyrwało ośkę ze skrzyni biegów, a to niestety automat. I teraz taki problem, nie jedzie na żadnym biegu, ośkę niby wsadziłem z powrotem, dało rade go pchać. Przy odpalonym silniku i wrzuceniu biegu D, prędkościomierz kręci R również. I teraz czy skrzynia mogła dostać, czy może nic się jej nie stało i czy opłaca się go robić.

Pozdrawiam

jacek11 - 04-09-2018, 21:59

Skrzynia nie powinna ucierpieć.
Sku4voll - 04-09-2018, 22:06

Ale 100% pewności nie ma że nie ucierpiała... :( Już nie wiem czy go robić. Chyba za tanio go kupiłem teraz się zwraca z nawiązką :twisted:
przemek1602 - 04-09-2018, 22:51

Dobij ją porządnie może wyskoczyła
jacek11 - 04-09-2018, 22:53

Sku4voll napisał/a:
Ale 100% pewności nie ma że nie ucierpiała...

To oczywiste.
Czy półoś wyskoczyła razem z przegubem? czy wyskoczyła z przegubu ? Olej się wylał ?

Sku4voll - 04-09-2018, 23:21

przemek1602 napisał/a:
Dobij ją porządnie może wyskoczyła

Dobije i się zobaczy

jacek11 napisał/a:
To oczywiste.
Czy półoś wyskoczyła razem z przegubem? czy wyskoczyła z przegubu ? Olej się wylał ?

Na tym to się troszkę nie znam ale olej się nie wylał tylko troszkę smaru albo czegoś tam pociekło ale kałuży nie było pod Miśkiem

Krzyzak - 05-09-2018, 12:09

oryginalnie w przegubie jest kakao :)
z reguły rozrywa gumę - przegub zostaje w skrzyni a wypada półoś z satelitami

milo - 05-09-2018, 14:41

Krzyzak napisał/a:
przegub zostaje w skrzyni a wypada półoś z satelitami

Tak jest.... nie ma żadnego zabezpieczenia wewnatrz przegubu półoś swobodnie wypadnie gorzej jest z przegubem w skrzyni siedzi na zabezpieczeniu trzeba mocno pociągnąc- podważyć żeby wyskoczył
Sku4voll napisał/a:
Przy odpalonym silniku i wrzuceniu biegu D, prędkościomierz kręci R również. I teraz czy skrzynia mogła dostać,

Koło które ma lżej zawsze będzie sie kręcić mechanizm róznicowy stąd predkosciomierz działa zobacz czy obraca sie przegub wychodzący z skrzyni przy wrzuconym biegu

Sku4voll - 05-09-2018, 19:18

Krzyzak napisał/a:
oryginalnie w przegubie jest kakao
z reguły rozrywa gumę - przegub zostaje w skrzyni a wypada półoś z satelitami

Aha :lol:

milo napisał/a:
Koło które ma lżej zawsze będzie sie kręcić mechanizm róznicowy stąd predkosciomierz działa zobacz czy obraca sie przegub wychodzący z skrzyni przy wrzuconym biegu

Sprawdzę to wszystko w sobotę bo teraz brakuje mi czasu. Poskładam to wszystko tak jak powinno być i zobaczę czy w ogóle skrzynia działa :roll: .
Dzięki za odpowiedź ;]