[97-04]Galant EAxA/W - Pomocy !!!
Sku4voll - 04-09-2018, 21:46 Temat postu: Pomocy !!! Siemka. Mam problem z Miśkiem, dzisiaj o godzinie 17:00 pierdyknął sworzeń wahacza dolnego, no i niestety wyrwało ośkę ze skrzyni biegów, a to niestety automat. I teraz taki problem, nie jedzie na żadnym biegu, ośkę niby wsadziłem z powrotem, dało rade go pchać. Przy odpalonym silniku i wrzuceniu biegu D, prędkościomierz kręci R również. I teraz czy skrzynia mogła dostać, czy może nic się jej nie stało i czy opłaca się go robić.
Pozdrawiam
jacek11 - 04-09-2018, 21:59
Skrzynia nie powinna ucierpieć.
Sku4voll - 04-09-2018, 22:06
Ale 100% pewności nie ma że nie ucierpiała... Już nie wiem czy go robić. Chyba za tanio go kupiłem teraz się zwraca z nawiązką
przemek1602 - 04-09-2018, 22:51
Dobij ją porządnie może wyskoczyła
jacek11 - 04-09-2018, 22:53
Sku4voll napisał/a: | Ale 100% pewności nie ma że nie ucierpiała... |
To oczywiste.
Czy półoś wyskoczyła razem z przegubem? czy wyskoczyła z przegubu ? Olej się wylał ?
Sku4voll - 04-09-2018, 23:21
przemek1602 napisał/a: | Dobij ją porządnie może wyskoczyła |
Dobije i się zobaczy
jacek11 napisał/a: | To oczywiste.
Czy półoś wyskoczyła razem z przegubem? czy wyskoczyła z przegubu ? Olej się wylał ? |
Na tym to się troszkę nie znam ale olej się nie wylał tylko troszkę smaru albo czegoś tam pociekło ale kałuży nie było pod Miśkiem
Krzyzak - 05-09-2018, 12:09
oryginalnie w przegubie jest kakao
z reguły rozrywa gumę - przegub zostaje w skrzyni a wypada półoś z satelitami
milo - 05-09-2018, 14:41
Krzyzak napisał/a: | przegub zostaje w skrzyni a wypada półoś z satelitami |
Tak jest.... nie ma żadnego zabezpieczenia wewnatrz przegubu półoś swobodnie wypadnie gorzej jest z przegubem w skrzyni siedzi na zabezpieczeniu trzeba mocno pociągnąc- podważyć żeby wyskoczył Sku4voll napisał/a: | Przy odpalonym silniku i wrzuceniu biegu D, prędkościomierz kręci R również. I teraz czy skrzynia mogła dostać, |
Koło które ma lżej zawsze będzie sie kręcić mechanizm róznicowy stąd predkosciomierz działa zobacz czy obraca sie przegub wychodzący z skrzyni przy wrzuconym biegu
Sku4voll - 05-09-2018, 19:18
Krzyzak napisał/a: | oryginalnie w przegubie jest kakao
z reguły rozrywa gumę - przegub zostaje w skrzyni a wypada półoś z satelitami |
Aha
milo napisał/a: | Koło które ma lżej zawsze będzie sie kręcić mechanizm róznicowy stąd predkosciomierz działa zobacz czy obraca sie przegub wychodzący z skrzyni przy wrzuconym biegu |
Sprawdzę to wszystko w sobotę bo teraz brakuje mi czasu. Poskładam to wszystko tak jak powinno być i zobaczę czy w ogóle skrzynia działa .
Dzięki za odpowiedź ;]
|
|
|