To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [3.0 V6] Kontrolka aku i stanu oleju

Panbenonium - 12-09-2018, 20:49
Temat postu: [3.0 V6] Kontrolka aku i stanu oleju
Cześć

Oddałem do regeneracji alternator i od czasu jak go zamontowałem, świeci się kontrolka aku i stanu oleju. Nie wiem za bardzo o co chodzi, może poprzednik jakiś patent zastosował, z mojej strony nic nie grzebałem z tym, po prostu alternator został zregenerowany i tyle. Ma ktoś pomysł co może być do zrobienia, żeby te kontrolki działały tak jak powinny ?

Georg - 13-09-2018, 11:36

Jednocześnie świecące kontrolki akumulatora, poziomu oleju, niekiedy też wody w filtrze, wskazują na uszkodzenie w alternatorze. Do sprawdzenia też guma koła pasowego alternatora i bezpiecznik ładowania (pod maską) - jeśli takie są.
Panbenonium - 14-09-2018, 19:03

Alternator po pełnej regeneracji. Wody w filtrze też nie ma, bo od razu wymieniłem olej i filtr właśnie. Po podłączeniu kostki do alt świeci się kontrolka aku i poziomu oleju, po odłączeniu kostki, obie gasną. Sprawdzę jeszcze ten bezpiecznik ładowania, ale pierwszy raz o tym słyszę :mrgreen:
pkowal - 23-09-2018, 19:22

Może wiązkę sprawdź, bo to chyba jest na jednej odnodze jak w 3.5. Mi gdzieś przebija i pojawiają się czasem jednocześnie ładowanie+ciśnienie oleju+A/T.