|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Kontrolka aku i stanu oleju |
Autor |
Wiadomość |
Panbenonium
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2018, 20:49 [3.0 V6] Kontrolka aku i stanu oleju
|
|
|
Cześć
Oddałem do regeneracji alternator i od czasu jak go zamontowałem, świeci się kontrolka aku i stanu oleju. Nie wiem za bardzo o co chodzi, może poprzednik jakiś patent zastosował, z mojej strony nic nie grzebałem z tym, po prostu alternator został zregenerowany i tyle. Ma ktoś pomysł co może być do zrobienia, żeby te kontrolki działały tak jak powinny ? |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 13-09-2018, 11:36
|
|
|
Jednocześnie świecące kontrolki akumulatora, poziomu oleju, niekiedy też wody w filtrze, wskazują na uszkodzenie w alternatorze. Do sprawdzenia też guma koła pasowego alternatora i bezpiecznik ładowania (pod maską) - jeśli takie są. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
Panbenonium
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 V6
|
Wysłany: 14-09-2018, 19:03
|
|
|
Alternator po pełnej regeneracji. Wody w filtrze też nie ma, bo od razu wymieniłem olej i filtr właśnie. Po podłączeniu kostki do alt świeci się kontrolka aku i poziomu oleju, po odłączeniu kostki, obie gasną. Sprawdzę jeszcze ten bezpiecznik ładowania, ale pierwszy raz o tym słyszę |
|
|
|
 |
pkowal
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 3.5 V6
|
Wysłany: 23-09-2018, 19:22
|
|
|
Może wiązkę sprawdź, bo to chyba jest na jednej odnodze jak w 3.5. Mi gdzieś przebija i pojawiają się czasem jednocześnie ładowanie+ciśnienie oleju+A/T. |
|
|
|
 |
|
|