Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.0 V6] Kontrolka aku i stanu oleju
Autor Wiadomość
Panbenonium 
Forumowicz

Auto: Pajero II 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2018, 20:49   [3.0 V6] Kontrolka aku i stanu oleju

Cześć

Oddałem do regeneracji alternator i od czasu jak go zamontowałem, świeci się kontrolka aku i stanu oleju. Nie wiem za bardzo o co chodzi, może poprzednik jakiś patent zastosował, z mojej strony nic nie grzebałem z tym, po prostu alternator został zregenerowany i tyle. Ma ktoś pomysł co może być do zrobienia, żeby te kontrolki działały tak jak powinny ?

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 13-09-2018, 11:36   

Jednocześnie świecące kontrolki akumulatora, poziomu oleju, niekiedy też wody w filtrze, wskazują na uszkodzenie w alternatorze. Do sprawdzenia też guma koła pasowego alternatora i bezpiecznik ładowania (pod maską) - jeśli takie są.

Panbenonium 
Forumowicz

Auto: Pajero II 3.0 V6
Wysłany: 14-09-2018, 19:03   

Alternator po pełnej regeneracji. Wody w filtrze też nie ma, bo od razu wymieniłem olej i filtr właśnie. Po podłączeniu kostki do alt świeci się kontrolka aku i poziomu oleju, po odłączeniu kostki, obie gasną. Sprawdzę jeszcze ten bezpiecznik ładowania, ale pierwszy raz o tym słyszę :mrgreen:

pkowal 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 3.5 V6
Wysłany: 23-09-2018, 19:22   

Może wiązkę sprawdź, bo to chyba jest na jednej odnodze jak w 3.5. Mi gdzieś przebija i pojawiają się czasem jednocześnie ładowanie+ciśnienie oleju+A/T.

Odpowiedz do tematu